Magyar Mellékhelyiség – 2017. április 11.

2017.04.11.
Olvasták: 822

Rendszertelenül megjelenő szuperiódika – 1. évf. 3. szám
(In memoriam Bányai Tamás)

A hét hírei

Tárca nélküli minisztert nevezett ki a kormányfő a paksi beruházás felügyeletére. Szakmai elemzők szerint a tárcanélküliség jelen esetben pénztárcanélküliséget is jelent, mert a leendő miniszternek még a hivatalba lépése előtt – hasonlóan a vadnyugati serifeknek leadott stukkerekhez – meg kell válnia a bugyellárisától. Mindezt azért, hogy ne tudja hová gyömöszölni a beruházási keretből lenyúlt összegeket.

A vasárnapi CEU-s tüntetést megelőzően nemzetközi félmaratont tartottak Budapesten. Politikai háttérelemzők szerint a demonstráció azért volt a vártnál sokkal népesebb, mert a verseny után a mezőny beállt levezetni a vonulók közé. A magyar vendéglátóipar kifejezetten örül ennek a fejleménynek, mert a kialakulóban lévő új iparág, a tüntetésturizmus jelentős bevételt hoz nekik a konyhára.

Orosz kód futott a nemzeti konzultációs honlapon, és ha már futott, adatokat is továbbított egy ugyancsak orosz szerverre. Szakértői vélemények szerint ez csupán a számítógép csomagolásából ott ragadt cédula volt, és mert megfelelő informatikai környezetben minden karakterlánc futtatható, ez az adat is futkározott egy kicsit. Tiszta véletlen, hogy éppen Moszkva irányába.

Jövőre a Budapesten tomboló felújítási hullám eléri az alagutat meg a Lánchidat. Az autósok már most libabőröznek a gondolattól, hogy két éven keresztül mekkora gondok okoz ez nekik, de úgy hírlik, aggodalomra nincs ok, mert a városvezetés idomított sasokkal fogja átemelni a gépjárműveket az Alagút utcáról a Széchenyi István térre. A vita tárgyát egyedül az képezi, hogy az állatok tollazata zöld-fehér (Fradi) vagy piros-kék (Vas sas) legyen.

Ferenc pápa mosodája nevet kapta a Róma belvárosában megnyílt mosoda, amelyben hajléktalanok tisztíthatják ruháikat és takaróikat – közölte a pápai alamizsnahivatal. A kezdeményezés egyértelműen dicséretes, és előrevetíti a fejlesztés lehetőségét, mert ha már mosásról van szó – amelyben a Szentszék egyértelműen érintett –, talán a lelkiismereten esett folt tisztítását is meg tudják oldani. Különös tekintettel a politikusokra.

Benői Sztipán

Lapunk megbízott főszerkesztője, redaktor, tápszergyáros, több iskolaújság és irodalmi periodika (egyebek mellett a Tébolyda című, a kortárs magyar irodalom színe-javát felvonultató antológia) szerkesztője, szerzője, a Rejtő Jenő által kabarétréfa-szereplői rangra emelt Benői Ede tápszergyáros dédunokaöccse.

Ne hagyja ki ezt sem: