Indul a közös regényírás bajnokság

2015.01.15.
Olvasták: 668

Valaha egetverő népszerűségnek örvendő, de ma már a nemlét pitvarában csúfondároskodó közös regényírásunkra merész tudományos kísérlet várakozik. Victor Frankenstein professzor módszerét kölcsönvéve megpróbáljuk majd feltámasztani a halottaiból, hogy adhassunk neki még egy esélyt.

A mindent eldöntő próbálkozás napjául a mágikus jelentőséggel bíró január 31-ét, egy reményeink szerint nyugodt és közömbös szombatot jelöltünk ki. Ezen a napon megint írónapot rendezünk, aminek az a jellegzetessége, hogy a frissen megszellőztetett közös regény témákba bárki szabadon beleírhat. Ha ezt regisztrált és bejelentkezett szerzőként teszi, regényrészleteiért talentumban mért honorárium üti a markát (a talentum pedig jó dolog, mert a Regénytáron elhelyezett e-kiadványok letöltésére fordítható).

A közös regények játékszabályaiban nem tervezünk semmilyen változtatást, de a munkakedvet ösztönzendő ezentúl minden olyan írónak, aki a mecénás szerepkörre is vállalkozik (erről bővebben az innét letölhető szabálymagyarázatban olvashatnak), ingyenes VIP-tagságot és havonta egy letölthető VIP meglepetés ajándékot biztosítunk.

A közös regényírás hagyományait és minőségét megtartandó igyekszünk becserkészni azokat a régi szerzőinket, akik ezen a területen a múltban nagyot alkottak. De ez nem jelenti azt, hogy az új jelentkezőket kizárjuk, vagy hogy nem vesszük jó néven a csatlakozási szándékunkat. Ennek pont az ellenkezője érvényes: nagy örömmel és kézrázásos, vállveregetős barátsággal fogadunk mindenkit, aki csatlakozni kíván ehhez a példa nélkül álló közösségi játékhoz, ami valójában egy spéci szabályok szerint működő irodalmi műhely.

Az írónapot a Facebookon is hirdetjük, de nem támadunk le vele senkit, és nem is kérjük, hogy jelezzék vissza csatlakozási szándékukat, csak azt, hogy véssék be a naptárjukba a dátumot: 2015. január 31., és ha majd megjelennek a Regénytáron a friss, ropogós regénycímek, ne habozzanak hozzájuk írni a szövegeiket. A többi majd megy magától.

Benői Sztipán

Lapunk megbízott főszerkesztője, redaktor, tápszergyáros, több iskolaújság és irodalmi periodika (egyebek mellett a Tébolyda című, a kortárs magyar irodalom színe-javát felvonultató antológia) szerkesztője, szerzője, a Rejtő Jenő által kabarétréfa-szereplői rangra emelt Benői Ede tápszergyáros dédunokaöccse.

Ne hagyja ki ezt sem: