Volt egyszer egy…

Az Irodalmi Élet és a Regénytár a nemrég elhunyt Ennio Morricone emléke előtt tisztelegve közös minipályázatot hirdet olyan western filmnovella ötlet megírására, amely az illusztráción látható bábfigurákkal az ún. „stop motion” animációs technikával megvalósítható.

A sztori legyen rövid – filmként legfeljebb 5 perc hosszúságú –, humoros és a végén poénos. A történetbe az illusztrációkon látható három figura mellett még két ugyanilyen méretű és jellemzőjű szereplő építhető be. Ezek közül a figurák közül lehet választani: Funko Pop figurák listája

A figuráknak sem a kezük sem a lábuk nem mozog, ezért bonyolult, mikromozgásos ötletek – mint például a Colt előrántása – velük nem képzelhetők el. Gyakorlatilag egy rövid western sztorit kell leírni, ami ezekkel a kis figurákkal terepasztalon eljátszható.

A díjazásnál előnyt élveznek azok a munkák, amelyekből a legkevesebb nehézséggel és trükközéssel készíthető el a kisfilm.

Bővebb információ a regenytar@gmail.com -on. A word-formátumú, jeligés, valamit a pályázó nevét, címét tartalmazó munkákat ugyanide várjuk.

A pályázat határidejét a nagy érdeklődés miatt meghosszabbítottuk!

Beküldési határidő: 2020. augusztus 15.  szeptember 1.

Eredményhirdetés: 2020. szeptember 1. október 1.

Díjak:

Első díj: 20 000 forint

Második díj: 15 000 forint

Harmadik díj: 10 000 forint

A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy ha nem érkezik be megfelelő minőségű pályamű, a díjak bármelyikét visszatartja.

 

Majoros Sándor

A webhely állapotáért felelős mítikus személy.