Új magyar gyümölcsfajta: a barancs!

2013.01.19.
Olvasták: 680

Magyar tudósoknak, egészen pontosan a nemzetközi hírű Micsurin Gyula Fajkeverő és Kutató Intézet munkatársainak a forint gyengélkedése és a hitelválság  ellenére sikerült kifejleszteniük egy teljesen új, és még teljesebben magyar gyümölcsfajtát, a banán és a narancs keveredéséből származó barancsot (képünkön).

Az új gyümölcsfaj jellegzetessége az, hogy első ránézésre kiköpött banánnak látszik és csak a meghámozása után derül ki, hogy belül echte narancs. A keresztezést végző munkacsoport vezetője, dr. Gács Tipold Géza Fláviusz szerint a csapat nem áll meg félúton, mert feltett szándéka kifejleszteni a barancs negatívját, a narancs és a banán kombinálásából eredő naránt is.

Az új magyar gyümölcsfajták iránt már most is olyan nagy a világpiaci érdeklődés, hogy a kormány komolyan fontolgatja: a barancstermesztés fokozása érdekében bevezeti a félig piac-, féli pedig tervgazdaságot.

Nem hivatalos forrásokból származó pletykák szerint ennek pirv-gazdaság lesz a fantázianeve, feltéve, hogy találnak szóvivőt, aki ezt a szót ki tudja majd mondani.

Ne hagyja ki ezt sem: