Tarzan és a rézfaszú bagoly

2023.06.25.
Olvasták: 215

A Tarzan és a rézfaszú bagoly egy új sikervárományos rajzfilm, melyben a híres dzsungelhős, Tarzan, újabb veszélyekkel kell szembenézzen, miközben egy rejtélyes bagoly nem várt eseményeket hoz az életébe.

A történet azzal indul, hogy Tarzan a szokásos dzsungeljárása során egy furcsa reccsenést hall az ágak szövevényéből. Követve az ösztöneit, felfedez egy rejtett barlangot, melyben egy különleges rézszobor áll. Amint Tarzan a szobrot megérinti, felvillanó fény kápráztatja el, és amikor magához tér, ismeretlen helyen találja magát.

Hamar rájön, hogy a rézszobor valójában egy mechanikus bagoly, ami képes átjutni különböző dimenziókon és idősíkokon. A bagoly ráadásul intelligens, mert bemutatkozik: én vagyok a Rézfaszú Bagoly, mondja Tarzannak, és beavatja, hogy kincseket őriz, amelyet csak hárman, egy preferanszparti keretében tudnak megtalálni. Tarzannak rögtön eszébe jut Jane. Felhívja mobilom, és elmagyarázza neki, hogyan juthat el ő is a barlangba. Jane hamarosan meg is jelenik köreikben, így már kivan a létszám. Le is ülnek kártyázni, azonnal.

Későbbi kalandjaik során találkoznak veszélyes állatokkal (repülő krokodil, vérengző őzike és mások), vad törzsekkel (tótok és gótok), valamint leküzdhetetlennek tűnő akadályokkal (időpontot kell kapniuk egy végbéltükrözésre valamelyik budapesti szakrendelőbe), miközben megpróbálják meglelni és megtartani a kincseket, amelyekre a gonosz Szolovkin is pályázik a csapataival. Tarzan és Rézfaszú Bagoly között különleges barátság alakul ki, és együtt harcolnak a gaz Szolovkin ellen.

A történet legizgalmasabb része a holdkórosok által szőtt csapdák felszámolása, és a kisolló őrzőinek cselszövése. Az izgalmas kalandok során Tarzan többször is megmenti Jane életét, de a Rézfaszú Bagolyt is szépen karban tartja.

Végül Tarzan és a Rézfaszú Bagoly visszatérnek a valós világba, ahol Tarzan rájön, hog az igazi kincs a barátság. A film izgalmas és fordulatos története a dzsungel titokzatos világába repíti a nézőket, és megmutatja nekik, mire képes a barátság egy ember és egy mechanikus szerkezet között. A befejezés viszont talányos, így joggal reménykedhetünk a folytatásban.

Jablanek Tipold

Fiatal, ambiciózus zsurnaliszta.

Ne hagyja ki ezt sem: