Sufniban pancsolt irodalommal buktak le a pakisztániak

2018.11.27.
Olvasták: 718

Illegális irodalmi-lerakatra és olcsó írásművek előállítására alkalmas vetőgépekre bukkant a NAV (Nemzeti Alkotás Védelem) egyik akciócsoportja. Az évek óta megfigyelés alatt tartott, és most végre ártalmatlanított banda olyan irodalmi műhelyt működtetett, amelyben filléres alapanyagokból költeményeket, novellákat és egyéb irodalommal kapcsolatos végtermékeket gyártottak. A lefoglalt íráskészlet becslések szerint több milliárd forinttal rövidítette meg a kulturális tárcát, mivel egyik kéziraton sem volt zárjegy, ráadásul amikor a mintát megszagoltatták a nyomozókutyákkal, egytől egyig megvesztek tőle.

A NAV kommandósai az irodalmi munkák ráspolyozására szolgáló pajtában három pakisztáni akadémikust értek tetten, akik harmadfeles jambusokban  képződött, szalonkész szonetteket állítottak elő. Egy másik kamrában ugyancsak pakisztániak a politikai életből lopott szövegeket szecskáztak, hogy a zúzalékot novellává desztillálva, Eredeti Magyar Realizmus néven kortárs novellaként árulhassák a feketepiacon.

Becslések szerint több ezer ilyen kétes eredetű, súlyos egészségügyi kockázatot hordozó verses és prózai mű találhatott már gazdára, ezért a NAV arra kér mindenkit, hogy az eredetiség tisztázása érdekében tartózkodjon a piacon vett olcsó irodalom fogyasztásától, illetőleg szakemberek bevonásával győződjön meg üzletben vásárolt szépirodalmi terméke eredetiségéről.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.

Ne hagyja ki ezt sem: