Na, de mi lesz így a szexuális életünkkel?

2020.12.08.
Írta:
Olvasták: 624

Nem ajánlja az ölelkezést a WHO, mivel rémisztőek a járványügyi adatok, és ez az egyébként sokféle módon folytatható huncutság szoros kontaktusnak számít. Fogalmam sincs, önök hogy vannak ezzel, de nekem rögtön a szexuális élet jut az eszembe. A járvány ennek is betett, ami ugyan részemről csak hipotézis, mert a korom miatt ezen a területen kizárólag elméleti szakembernek számítok, de akkor is. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha a nép, az istenadta kivonulna az utcára, és tüntetni kezdene az ölelkezés régi fényének és szuverenitásának visszaállítása érdekében.

Az ok egyszerű: aki lemond az ölelkezésről, egy csomó mindentől fosztja meg magát. Ne menjünk túl messzire, gondoljunk csak a gólörömre. Ez sem lehetséges ölelkezés nélkül, és akkor még egy szót sem beszéltünk azokról az összefonódásokról, amelyek bár testi kontaktus nélkül zajlanak le, valójában ölelkezésnek számítanak. A fuzionálásra meg az érdekszövetségekre gondolok, vagyis a komplett politizálásra. Ott még az is ölelkezik, aki ezt tagadja, de ha valakinek ez túl elvont, gondoljon csak bele a saját nyomorúságába: az ünnep tiszteletére szépen kirittyenti magát, bízva abban, hogy a karácsonyi eszem-iszom mellé majd egy jó kis ölelkezés is belefér, erre jön ez az ukáz, hogy nem lehet. Mit csináljon ilyenkor az egyszerű, kétkezi ember? Azt még elviseli, hogy nem foghat többé kezet, és hogy nem is csókolózhat, na de az ölelés? Hogyan leszünk meg nélküle? Szigorú szabályok szerint ez a szexuális élet alappillére, mert bár a mendemondák szerint egyszer Tanganyikában valakinek sikerült ölelkezés nélkül is eljutni oda, ahová ilyen esetben mindenki törekszik, ám az elszigetelt eset volt, és nem is vált divattá.

Ölelkezés nélkül a szexuális élet önmaga paródiája, mert mindazon túl, hogy elveszíti a természetességét, még látványnak is borzasztó. Biz’ isten nem csodálkoznék, ha ez a szigorítás újabb lovat adna a vírustagadók ülepe alá, mert bár tény, hogy ölelkezés nélkül is lehet élni, ez talán a legfontosabb értékünk. Egyetlen reményünk az, hogy ebben a nagy hírdömpingben egyszerű félreolvasásról van szó, és bár a vírusveszély letagadhatatlan, a WHO mégsem az ölelkezést tiltotta be, hanem az öklendezést. Anélkül még csak-csak megleszünk valahogy.

Brkvics Alojz

A filmes és nem filmes ismertetők avatott művelője, de más műfajokban is jártas. Csak itt és csak nekünk alkot, no meg a Regénytárnak, de az a testvérlapunk, úgyhogy ezt a botlást elnézzük neki.

Ne hagyja ki ezt sem: