Miért nem fáznak a madarak?

2019.01.28.
Olvasták: 2K

Tisztelt Európai Unió!

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy kutatásomat, amely a madarak hideg elleni immunitását célozza meg, anyagilag támogatni szíveskedjenek. A projekt fontosságát nem részletezem, mert az magától értetődik: a madarak nem fázásának misztikus rejtélye százával szedi az áldozatait évente, mert az emberek ahelyett, hogy a dolgukra figyelnének, ezen törik a fejüket. Adva van egy jeges vízben úszkáló vadkacsa, aki szemlátomást vidám, holott be kéne hogy fagyjon a segge abban a közegben. El tudják önök képzelni, mekkora traumát okoz ez egy hídon áthajtó kamionsofőrnek? Odanéz, elfeledkezik magáról, félrekormányozza a járművét, és már benne is van a vízben, ahol ő ugyebár nagyonis fázik. Ha tehát egy olyan tanulmány születne, amely végleg és visszavonhatatlanul lerántaná a leplet a madarak nem fázásának titkáról, sok tízezer tönkrement, meghasonlott életet menthetnénk meg az utókor számára.

Kedvező válaszukat várva, Bab Ede tudományos kutató.

 

Kedves Bab Úr!

Nem is tudja, mekkora örömöt szerzett nekünk a levelével. Már régóra azon dolgozunk, hogy méltó módon feltárhassuk a madarak nemfázásának titkát, csak nem találtunk olyan kutatót, aki hittel és előítéletektől mentesen venné a lába közé a témát. Tudjuk, sőt érezzük, hogy Európa jövőjét meghatározó feltárásról van szó, mert a madarak nemfázásásának megoldása utat nyithat a korlátlan energiához vezető úton. Érvelésünk világos és egyszerű: ezt a természetes tudást át kell helyeznünk a mindennapokba, és akkor az emberi nemfázás felé is megnyílik az út. Mindezt figyelembe véve a kért támogatást megszavazzuk Önnek.

Jó egészséget és eredményes munkát kívánva, az Európai Unió Speciális Projektek Osztálya.

 

Kedves Speciális Projektek Osztály!

Elnézést, hogy ilyen sokáig vártam a válasszal, de fontos utazásokat kellett tennem. Előbb a Bahamákra, onnét pedig a mesés szépségű Costa Ricára mentem, hogy végül Tahiti és Macao érintésével bezárhassam azt a kört, ami tényfeltárásomhoz elvezetett. Igaz, hogy az említett helyeken a madarak nem fáznak, de én sem fáztam, és ez az, ami elvezetett a megoldáshoz. Hála az Önök nagyvonalú támogatásának, több száz motoros koktél felhörpintése után rájöttem, hogy a madarak azért nem fáznak, mert nem tudják, mi az. Hiányzik belőlük a fázás felismerésének képessége. Nem tudják szegények, hogy érzéseik vannak, és hogy ezek az érzések néha olyan kellemetlenek, mint a fázás. Mindez azt bizonyítja, hogy minél ostobábbak vagyunk, annál magasabb bennünk a boldogság index. Másfelől ez a tétel arra is rávilágít, hogy a kvantummechanika a madarak világában is érvényes, vagyis amiről nem tudnak, az nem létezik számukra. Mit mondhatok még? Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a rejtélyt ilyen briliáns módon megoldottam, amiért a Nobel-díj sem lenne számomra túlzás. Remélem, addig kitart az önöktől kapott kutatási összeg maradványa, de ha nem, készen állok egy újabb projekttel, jelesül a hörcsögök nemi életének titkainak kikutatásával.

Maradok régi hívük: Bab Ede tudományos világutazó.

Jablanek Tipold

Fiatal, ambiciózus zsurnaliszta.

Ne hagyja ki ezt sem: