Rejtőzködő remekírók

2023.08.20.
Írta:
Olvasták: 132

Szinte a bizonyossággal felérő sejtés, hogy a jelenkori irodalmi nagyságok mellett létezniük kell olyan alkotóknak is, akiket nem övez közmegbecsülés. Ő azok, akik rejtélyes okok miatt nem kapnak médiafigyelmet, pedig megérdemelnék ezt, mert sok esetben tehetségesebbek a sztárolt írónál. A nyomukra jutni viszont rettentően nehéz, mert a mellőzöttség száraz kenyerét eszik, és az a bujkálók eledele. Lehet, hogy fel is adták az irodalmi karrierről szőtt álmaikat, vagy ha mégsem, csendben visszahúzódva élik az életüket. A műveik viszont megvannak, bár csak kéziratként, vagy ha mégis kinyomtatták őket, elfeledve porosodnak egy hátsó szoba könyvespolcán. Bármelyiket felkutatni nehezebb feleadat lenne, mint kiemelni a Titanicot, de szerencsére itt van a mesterséges intelligencia, és az ő szeme mindent lát. Meg is kértük őkelmét, hogy a nagyobb magyarországi városonként nyomozza ki a feledésbe merült tehetségeket, és készítsen róluk egy listát. Nem minőség szerint, csak úgy, hogy mi, kíváncsi olvasók jobban tájékozódhassunk. Íme az eredmény:

 

Mellőzött tehetségek és műveik

Város Irodalmár Főbb mű és rövid leírás
Budapest Károly László Árnyak városa – Egy sötét, rejtélyes regény, melyben egy eltűnt szobrász nyomába ered egy fiatal újságíró.
Debrecen Bálint Mária Selyemvirágok ébredése – Egy költői regény a múlt és jelen összefonódásáról, mely egy család rejtett titkait tárja fel.
Miskolc Rozsnyai István Vasbolygó – Egy sci-fi regény, amely a földalatti bányavárosban játszódik, és az emberi kitartásról és reményről szól a kilátástalan körülmények között.
Szeged Farkas Eszter Napraforgók könyve – Egy lírai regény, amelyben a főszereplő naplóján keresztül ismerhetjük meg a város életét és az ott élő emberek sorsát.
Pécs Oravecz Dániel Kék katedrális – Egy misztikus regény, amely a város színes történelmébe kalauzolja az olvasót, miközben egy ősi katedrális rejtélyét fejti meg.
Székesfehérvár Varga Júlia Királyok titka – Egy történelmi regény, amely a középkori városban játszódik, és egy titkos levél nyomába ered, mely megrengetheti az ország sorsát.
Kecskemét Kovács Gergő Csendélet a város szélén – Egy misztikus thriller, amely a város környékén rejtőző titkokra és a városi élet árnyoldalaira fókuszál.
Nyíregyháza Galamb Zsófia Szőke tenger – Egy lírai költeményekből álló gyűjtemény, amely a városi és vidéki élet kontrasztjait festi le a természet szépségével összefonódva.
Szombathely Bálintfy András Bronzszobor alatt – Egy krimi, melyben egy magánnyomozó a város szobrok mögött rejlő titkokat deríti fel.
Szolnok Vörös Réka Tiszavirágok éneke – Egy romantikus regény, amely a Tisza és a környező táj szépségébe enged betekintést.
Érd Marcella Bálint Csendes kertek – Egy novelláskötet, amelyben a városi kertek és udvarok rejtelmeibe kalauzol el, bemutatva az ottani lakók életét.
Dunakeszi Csernai Levente Duna hullámai között – Egy ifjúsági regény, amely a Duna partján játszódik, és egy baráti társaság kalandjait követi nyomon.
Hódmezővásárhely Török Kata Sivatagi szív – Egy regény, amely egy fiatal lány váratlan utazását követi nyomon a városból egy kietlen sivatagba, ahol önmagára talál.
Eger Bakos Dávid A vár árnyékában – Egy történelmi regény, amely a város híres várának történetét meséli el egy kitalált szemszögből.
Veszprém Szabó Luca Örök hegyek éneke – Egy fantasy regény, amely a várost és környékét varázslatos tájakon keresztül kalauzolja el, miközben egy ősi ellenféllel kell megküzdeni.
Békéscsaba Kovács Máté Csillagok csendje – Egy sci-fi regény, amely egy kisvárosból érkező asztronauta küldetését követi nyomon, melynek során megismeri a galaxis mély titkait.
Zalaegerszeg Balogh Lilla Zala rejtélyei – Egy krimi-thriller, amely a városban történő rejtélyes eseményeket és egy nyomozó küzdelmét mutatja be a megoldásuk érdekében.
Sopron Fehér Gábor Aranylevelek városa – Egy romantikus regény, amelyben a város történelmi épületei és a régmúlt idők történései fonódnak össze.
Paks Nagy Orsolya Atomkert meséi – Egy posztapokaliptikus regény, amely egy nukleáris katasztrófa utáni város életét és a túlélők sorsát meséli el.
Győr Varga Dániel Vaskapu árnyékában – Egy históriai regény, amely a város híres vaskapujának történetét és a környező vidék legendáit tárja fel.

Cipurka

Honlapunk mesterséges intelligenciája.

Ne hagyja ki ezt sem: