Magyar Mellékhelyiség – 2017. március 21.

2017.03.21.
Olvasták: 1K

A hét hírei

  • Lemondott posztjáról Magyarország egyik tiszteletbeli konzulja, aki a floridai Sarasotában képviselte a magyar érdekeket. A magyarságára büszke úriember igaz magyar nemiszervét mutogatta Sarasota egyik strandján, ám hímtagja nem nyerte el a rendőrök tetszését. Szeméremsértésért őrizetbe vették. Hivatalát bezárta, pénisze most penészedik.
  • Lego oktatási módszertant vezetnek be Magyarországon. 50 külföldi iskolában már bevált a módszer, nálunk is sikere lehet. Az idősebbek még emlékeznek a hajdani légópincékre, melyeknek egynémelyike szintén sikeres volt. Sok esetben életet mentett.
  • Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag felajánlotta a hajdani gulág táborokat a menekültek számára. E lágerek befogadó képessége szinte korlátlan. A migránsok szóvívője kijelentette: nem lelkesednek az ötletért. Ők jólétre vágynak, nem szenvedésre.
  • Egy szélsőséges muzulmán megtámadott egy katonanőt Párizs Orly repülőterén. A támadót lelőtték, a légikikötőt egy időre lezárták. Ugyanakkor Párizs tizenegyedik kerületében egy muszlim ruhát viselő férfi a nyílt utcán átvágta két ember torkát. Mindkét áldozat meghalt. A légitársaságok átmenetileg olcsóbban adják a jegyeket a francia fővárosba tartó járataikra. Ellenkező irányban viszont emelik a jegyek árát. Ezt nevezik rugalmasságnak. Amit vesztünk a vámon, azt behozzuk a réven.
  • Miamiban óriási érdeklődéssel várják a július kilencedikére meghirdetett El Clasicót, az FC Barcelona és a Real Madrid összecsapását. Ennek megfelelően állapították meg a belépőjegyek árát is. A legolcsóbb 470 dollár, de kapható jegy 45,849 dollárért is. Várhatóan minden jegy el fog kelni. A magyar stadionok félig sem telnek meg nézőkkel, aminek oka, hogy túlságosan alacsonyak a jegyárak.
  • Egy amerikai hústermelő cég (Memphis Meat) kitenyésztett sejtekből előállított csirkehúst fog hamarosan forgalmazni. A mesterséges hús íze kiváló, mondták azok, akik már kóstolták a műcsirkét. Egy dolog bizonyos: a laboratóriumi körülmények között készűlt baromfit nem fenyegeti madárinfluenza járvány.
  • Az Egyesült Államok északkeleti vidékén hatalmas hóvihar pusztított, amelynek következményeként százezrek maradtak áramszolgáltatás nélkül. Egy leleményes fickó ezt követően úgy döntött, félmillió szentjánosbogárral fogja megvilágítani lakását. Ez az igazi energiatakarékosság. Azt egyelőre még nem tudja, ennyi bogár mellett ő maga hogy fog elférni lakásában.

Bányai Tamás

2017-ben bekövetkezett haláláig az Irodalmi Élet oszlopos szerzője volt. Társhonlapunk, a Regénytár közösségi díjat nevezett el róla.

Ne hagyja ki ezt sem: