Magyar Mellékhelyiség – 2017. április 3.

2017.04.03.
Olvasták: 1.2K

Rendszertelenül megjelenő szuperiódika

A hét hírei

  • A szlovákiai Trencsén katonai lőszerraktárában hiányosságokat fedeztek fel. Pánik elkerülése végett, a hírek nem említik milyen mennyiségű, s hogy miféle lőszerek tűntek el a raktárból. Pánikot most már csak az keltene, ha az Iszlám Állam magára vállalná a robbanószerek eltulajdonítását.
  • Négy magyar terület is helyet kapott Európa legszegényebb régiói között. Az ország egy része talán jobban teljesít (kérdés persze, hogy mitől jobban), de ettől még bőven van behoznivaló. Az MSZP azt szeretné, ha fizetnének a gazdagok, s most már azt is tudni, melyik régiónak.
  • Feltételezések szerint Soros György pénzeli és irányítja a Közép-európai Egyetemet (CEU), amelyet az állam el akar lehetetleníteni. Az ügyben Donald Trump amerikai elnök is megszólalt. Mint mondotta: nem szabad türelmetlenkedni, mindenki várjon a sorosára.
  • Egy tizennyolc éves román lány még tavaly novemberben aukcióra bocsátotta szűzességét. A licitálást egy hong-kongi üzletember nyerte meg a felajánlott 2,3 millió euróval. Ezt követően nagyon sok fiatal lány megbánta, hogy elherdálta ártatlanságát. Ugyanakkor szexuális tanácsadók mindenkit figyelmeztetnek, ha negyvenéves koráig vár, nem biztos, hogy milliókért tudja majd áruba bocsátani szűzességét.
  • Egy limai (Peru) laboratóriumban a  Marséhoz leginkább hasonlító talajban sikeresen termeltek olyan burgonyát, amelyiket – ha arra egyszer sor kerül – a vörös bolygón is képesek majd termelni. A Marsra látogató űrhajósoknak tehát nem lesz élelmezési gondjuk. A Szentkirályi most olyan vízzel kisérletezik, ami tökéletesen passzol majd a marsi krumplihoz.
  • Nem mindenki ünnepel szerencsésen egy születésnapot. Az amerikai dollár most ünnepelte 225. születésnapját. Egy texasi fiatalember gyertyafényes bulit tartott ez alkalomból, de balszerencséjére ezer dollár lángra kapott. Majdnem olyan, mintha lába kelt volna.

Bányai Tamás

2017-ben bekövetkezett haláláig az Irodalmi Élet oszlopos szerzője volt. Társhonlapunk, a Regénytár közösségi díjat nevezett el róla.

Ne hagyja ki ezt sem: