Magyar Mellékhelyiség – 2017. október 10.

2017.10.10.
Olvasták: 693

Rendszertelenül megjelenő szuperiódika – 1. évf. 6. szám
(In memoriam Bányai Tamás)

A hét hírei

Példátlan döntést hozott az ENSZ: a világ összes kikötőjéből kitiltottak négy hajót. Atyaég, ezt a szigorúságot! Pedig ezek a szegény tengerjárók nem csináltak mást csak árut vittek Észak-Koreába. Most bezzeg bánhatják: ezentúl ha megközelítenek egy mólót, evezőlapáttal tolják vissza őket a tengerre, mintha leprásokat szállítanának. A dolog röheje az, hogy mindeközben a szárazföld felől vígan robognak ki és be Észak-Koreába a rakétagyártáshoz szükséges cuccot szállító vonatszerelvények.

Megbüntettek egy szaúdi nőt, mert kocsit vezetett. Igaz, hogy királyi rendelettel ezt a súlyos lazaságot nemrég már engedélyezték, de a jogszabály csak 2018 nyarától lép életbe! A hölgy valószínűleg nem olvasta végig a törvény szövegét, mert az apró betűs részben ez biztosan kiverte volna a szemét. Most már késő a bánat: lesz majd korbácsolás, meg kövezés, de akár a fővesztés is szóba jöhet. Sőt, a törvényt 2018-ig királyi meggondolásra hivatkozva simán vissza is vonhatják, úgyhogy azokat a burkával elfedett tűsarkú cipellőket egyelőre nem árt távol tartani a gázpedáltól.

Még mindig nem tudni, mi motiválhatta a Las Vegas-i lövöldözőt – Na és az nem lehetséges, hogy csak utálta a countryzenét? Képzeljék bele magukat egy ilyen helyzetbe: ott ülnek egy fegyverarzenál tetején, és hirtelen felcsendül – mit felcsendül, 1000 Wattal feülvölt! – a számukra leggyűlöletesebb zene, ami létezik. Ilyen helyzetben az ember egy darabig türtőzteti magát, de aztán átmegy a szomszédba, és megkéri őket: csöndesebben vigadjanak. Úgy fest, Amerikában ennek kissé másmilyen a kultúrája.

A szexuális zaklatással lebukott Weinstein nevét eltávolítják készülő munkáiról – Szinte csodálatra méltó, hogy a bulvármédia ezt a dolgot nem próbálta meg úgy eladni, hogy egy piciny, de szándékos bakival elhagyja a delikvens neve elől a W-betűt.

Izland történelmet írt: kijutott a VB-re –  Ez is valami? Mi kikaptunk Andorrától, mégsem vágunk föl vele ennyire.

Lefűrészelt csövű puskával tűnt el egy miskolci mentős – Mindez tudatos: ezzel az infóval akarják sakkban tartani azokat a kötekedőket, akik a mentősökre támadva próbálják megakadályozni azt, hogy bevigyék őket a detoxikálóba. Ha ugyanis a borgőzös tudat mögött ott dereng a sejtés, hogy a mentős köpenye alatt rövidre vágott csövű shotgun rejtőzhet, kétszer is meggondol minden hirtelenkedést.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.

Ne hagyja ki ezt sem: