Magyar Mellékhelyiség – 2017. október 10.

2017.10.10.
Olvasták: 691

Rendszertelenül megjelenő szuperiódika – 1. évf. 6. szám
(In memoriam Bányai Tamás)

A hét hírei

Példátlan döntést hozott az ENSZ: a világ összes kikötőjéből kitiltottak négy hajót. Atyaég, ezt a szigorúságot! Pedig ezek a szegény tengerjárók nem csináltak mást csak árut vittek Észak-Koreába. Most bezzeg bánhatják: ezentúl ha megközelítenek egy mólót, evezőlapáttal tolják vissza őket a tengerre, mintha leprásokat szállítanának. A dolog röheje az, hogy mindeközben a szárazföld felől vígan robognak ki és be Észak-Koreába a rakétagyártáshoz szükséges cuccot szállító vonatszerelvények.

Megbüntettek egy szaúdi nőt, mert kocsit vezetett. Igaz, hogy királyi rendelettel ezt a súlyos lazaságot nemrég már engedélyezték, de a jogszabály csak 2018 nyarától lép életbe! A hölgy valószínűleg nem olvasta végig a törvény szövegét, mert az apró betűs részben ez biztosan kiverte volna a szemét. Most már késő a bánat: lesz majd korbácsolás, meg kövezés, de akár a fővesztés is szóba jöhet. Sőt, a törvényt 2018-ig királyi meggondolásra hivatkozva simán vissza is vonhatják, úgyhogy azokat a burkával elfedett tűsarkú cipellőket egyelőre nem árt távol tartani a gázpedáltól.

Még mindig nem tudni, mi motiválhatta a Las Vegas-i lövöldözőt – Na és az nem lehetséges, hogy csak utálta a countryzenét? Képzeljék bele magukat egy ilyen helyzetbe: ott ülnek egy fegyverarzenál tetején, és hirtelen felcsendül – mit felcsendül, 1000 Wattal feülvölt! – a számukra leggyűlöletesebb zene, ami létezik. Ilyen helyzetben az ember egy darabig türtőzteti magát, de aztán átmegy a szomszédba, és megkéri őket: csöndesebben vigadjanak. Úgy fest, Amerikában ennek kissé másmilyen a kultúrája.

A szexuális zaklatással lebukott Weinstein nevét eltávolítják készülő munkáiról – Szinte csodálatra méltó, hogy a bulvármédia ezt a dolgot nem próbálta meg úgy eladni, hogy egy piciny, de szándékos bakival elhagyja a delikvens neve elől a W-betűt.

Izland történelmet írt: kijutott a VB-re –  Ez is valami? Mi kikaptunk Andorrától, mégsem vágunk föl vele ennyire.

Lefűrészelt csövű puskával tűnt el egy miskolci mentős – Mindez tudatos: ezzel az infóval akarják sakkban tartani azokat a kötekedőket, akik a mentősökre támadva próbálják megakadályozni azt, hogy bevigyék őket a detoxikálóba. Ha ugyanis a borgőzös tudat mögött ott dereng a sejtés, hogy a mentős köpenye alatt rövidre vágott csövű shotgun rejtőzhet, kétszer is meggondol minden hirtelenkedést.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.