Magyar Mellékhelyiség – 2017. június 8.

2017.06.08.
Olvasták: 711

Rendszertelenül megjelenő szuperiódika – 1. évf. 4. szám
(In memoriam Bányai Tamás)

A hét hírei

Mégis bűnösek emberölésben azok a magyar állampolgárok, akiknek egy korábbi tévesnek bizonyult ítélet kompenzálására negyvenvalahány milliós kártérítésben részesített az állam. Most új bizonyítékok kerültek elő, és kiderült az az ítélet volt téves, amelyik tévesnek mondta ki az előző ítéletet. A kártérítés kártalanításáról nem esett szó. Kár.

A londoni gázolásos, késes merénylet után a rendőrség letartóztatott 12 embert, akik közül később elengedett 13-at.

Berlinben szerdán egy szíriai menekült halálra késelte a Vöröskereszt pszichológus munkatársát, írta az MTI. „A 30 éves áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe, 27 éves támadója elmenekült, de a rendőrség a közelben elfogta. Nincs szó terrortámadásról, erősítette meg a helyi rendőrség.” A berliniek nyugalma ennek hallatán tovább fokozódott.

Szerdán reggel fél tízkor megtámadtak egy óvónőt London északi részén, Wansteadben, írja a brit Telegraph. A nő épp munkába tartott, mikor a szemtanú kollégája szerint „három ázsiai lány támadt rá hátulról, miközben azt kiabálták, Allah”. A fővárosi rendőrség szerint a terrorelhárító parancsnokság tud a történekről, de nem nyomoznak az ügyben. Őszintén szólva ezt éppen olyan nehéz megérteni, mint a merénylők indítékait.

Előzetes letartóztatás helyett házi őrizetben a hárommilliárd forintos költségvetési csalás gyanúsítottjai.” Ügyetlenek voltak: ha néhány milliárddal többet sikerül elsíbolniuk, még ezt a kis kellemetlenséget is megússzák.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.