Krisztus-kori automata benzinkút romjaira bukkantak a Gethsemane-kertben

2015.01.21.
Olvasták: 580

jesus_driveÉvi szabadságukat a Gethsemane-kertben töltő etruszk kutatók a minap teljesen véletlenül rábukkantak egy időszámításunk szerinti nulladik századra datálható automata benzinkút maradványaira. A sebtében kiásott leletek közül teljes épségben került elő az a mechanikus benzintöltő szerkezet, amely ahhoz képest, hogy két évezredet töltött a föld alatt, meglepően jó állapotban van. Tény, hogy a borításáról már csaknem teljesen lekopott az eredetileg gladiátorvörösnek tűnő festés, de az elektronikája pöccre indult. Igaz, hogy egy kicsit sokat fogyaszt, és mindamellett, hogy melegszik, a fogaskerekei szakasztott olyannak tűnnek, mintha most kerültek volna ki egy nemzetközi hírű vietnámi szerszámgépgyárból.

A fölfedezés vélhetően új alapokra fogja helyezni az ókorról kialakult képünket, mert hatályon kívül helyezi azt a maradi, begyöpesedett fölfogást, hogy a régi korok embere sokkal primitívebb volt a mai korok emberénél. „Ez nem igaz” – nyilatkozta lapunknak a kutatócsoport vezetője, aki a névtelenségért cserébe teljes őszinteséget vállalt. „A régi korok embere éppen annyit és olyan módon pepecselt haszontalanságokkal, mint amennyit a mai korok embere” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy egészen el van érzékernyülve, ha belegondolgondol, hogy ennél a kútnál akár maga Jézus Krisztus is megfordulhatott. Kérdésünkre, hogy mire alapozza ezt a feltevését, azt válaszolta: „Tankolnia minden bizonnyal a Megváltónak is kellett, nem beszélve az éves sztrádamatrica megvásárlásáról.”

A nyilatkozat után nem sokkal laboratóriumi körülményeknek vetették alá a leletet, és találtak is a perselyében egy fél sestertiust, ami azt sejteti, hogy már az ókorban is megpróbálták manipulálni az automata szerkezeteket. „Nagyon úgy tűnik, hogy a világ az utóbbi kétezer évben semmit nem változott” – zárta értékerlését az etruszk szakember.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.

Ne hagyja ki ezt sem: