Jelentés az 51-es körzet ostromáról

2019.08.22.
Olvasták: 784

Drága hetedik anyám, ott az MZ/X csillagrendszer hatodik bolygójának nyolcadik holdján!

Remélem, hogy ez a levelem a lehető legjobb egészségben találja magát, amelyet nekem is viszont kívánok. Itt a Földön semmi újság nincsen, leszámítva azt, hogy nemrég soha nem látott hisztéria alakult ki a körzetünk előtt. Tudja anyukám, van itt egy dolog, amit a helyiek Facebooknak hívnak. Ezt mi fejlesztettük ki nekik, hogy megfigyelhessék és zsarolhassák egymást, ha arra támad kedvük, de mint minden ragyogó találmány, ez is félrecsúszott. Valakik arra kezdték használni, hogy tébolyult gondolatokat hintve lájkokat és rajongókat vadásszanak. Habár ez a virtuális térben zajlik, néhányan komolyan veszik a heccet és aszerint cselekednek.

Ez történt most is drága, hetedik anyukám, mert arra az őrült facebookos felhívásra, hogy meg kell ostromolni a földiek által 51-es körzetnek nevezett támaszpontunkat, több mint kétmillióan jelentkeztek. Nem csoda, hogy az itteni hatalom szügyig betojt és iderendelte a nyakunkra a nemzeti gárdát. A katonák maguk sem hitték, hogy lesz olyan bolond, aki rohammal próbálja bevenni ezt a rozzant töltőállomásra emlékeztető rejtekhelyt, ezért lőszert nem is hoztak magukkal. Békésen elfüvezgettek az alagsorban, és kóstolgatták a mi általunk kifejlesztett szuperfüvet, amitől az embereknek rövid időre tizenkét lábuk nő, és mindegyikkel tudnak üzekedni. Ám tegnap vége szakadt az idillnek és beütött a krach.

A kétmillióból végül összejöttek vagy ezren, de ez a legvadabb, legocsmányabb csőcselék volt, amit ebben a galaktikában láttam. Egy darabig csak ordibáltak, de aztán Marslakók haza! feliratú tábláikkal megindultak a tábor felé, és mire a soklábú, üzekedő katonák észbe kaptak, és interneten lőszert rendeltek volna Kínából, már bent is voltak a szigorúan őrzött termekben. Most, mikor ezeket a sorokat írom már minden csöndes, mert végül egy kis agymosást követően minden behatolót egy tetszőlegesen kiválasztott földi ország parlamentjébe csöppentettük, hogy legyen ott agyhalott, azaz képviselő. Az agymosás következménye ugyanis az drága anyukám – jaj de, jó, hogy nekünk űrbélieknek hiányzik ez a szervünk –, hogy a kísérleti alanyok elveszítik a józan ítélő képességüket. Itt, a földön ez főként a politikai életben marad feltűnésmentes, bár a jogászi szakma sem teljesen esélytelen, szóval az 51-es körzetbe erőszakkal behatolókból politikusokat gyártottunk. Jutott belőlük ide is meg oda is, de hogy melyik országban kötöttek ki, az maga is látni fogja drága mutter, ha ott az MZ/X csillagképben bekapcsolja az intergalaktikus víziót.

Ezzel zárom is a soraim, további minden jót és sok savas esőt kívánva, hogy bőséges legyen a mucsurtermés. Még csak annyit, hogy tisztelem Bandit, a lézermacskát, és postafordultával küldjenek egy sapkát, mert a régit valaki ellopta tőlem a ribillióban.

Kipcsák Jakab

Komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkező íródeák, aki sajátos humoráról ismert. Egészen az Árpád házig visszavezethető táprszegyárosi kötődésekkel rendelkezik.

Ne hagyja ki ezt sem: