Jegyzetpályázat 2013

2013.04.03.
Olvasták: 940

A Regénytár 2013. augusztus 31-ig folyamatos jegyzetpályázatot hirdet, amelyre bárki jelentkezhet tetszőleges számú, magyar nyelven megírt saját munkájával. A műveket kizárólag Microsoft Word 97-2003-as formátumban, a regenytar@gmail.com e-mail címen fogadjunk. Az elfogadott pályaműveket a beérkezésük sorrendjében közzétesszük az Irodalmi Élet nevű menüpontunkban, amely 2014-től önálló weboldalként fog működni. A beküldött munkákat nem stilizáljuk és nem is korrektúrázzuk. A pályázat nem jeligés, de aki igényli, a művét álnéven is publikálhatja.  A pályázóknak rendelkezniük kell regénytáras regisztrációval is, amelyhez működő e-mail cím szükséges. A munkák nem lehetnek hosszabbak 4000 leütésnél (szóközökkel). A legjobbnak ítélt pályaműveket megpróbáljuk kiközvetíteni azoknak a webes portáloknak, amelyekkel kapcsolatban állunk. Nevezési díj nincs.

A pályaművekre a zsűri által kapható alappontszámok:

  • aktualitás: 1-50 pont
  • nyelvezet: 1-50 pont
  • szellemesség: 1-50 pont
  • gondolati tartalom: 1-50 pont
  • kidolgozottság, hibamentesség: 1-50 pont

A kapott összpontszám nyilvános.

A pályaművek beküldése során az alábbi  pontszám-kiegészítők közül egyet ki kell választani:

1.) a Regénytár Facebook oldalát 2013. április 3-tól újonnan lájkolók száma (addig 137-en lájkolták, ez kivonódik a végösszegből)
2.) a Regénytár Facebook oldalán legtöbbször megosztott  nem pályázati anyag megoszásainak száma
3.) a Regénytár Facebook oldalán legtöbbször lájkolt nem pályázati anyag lájkjainak száma
4.) a Regénytár által a jegyzetpályázat keretében publikált pályaművek száma
5.) a Regénytár Facebook oldalán legtöbbször lájkolt pályamű lájkjainak száma
6.) a Regénytár Facebook oldalán legtöbbször megosztott pályamű megosztásainak száma

A pályaművet tartalmazó e-mailbe írják be, melyik ponszám-kiegészítőt választják, és hogy milyen néven regisztráltak. Pontszám-kiegészítő és regisztráció nélkül a pályaművet érvénytelennek tekintjük.  A végső helyezést az alappontok és pontszám-kiegésztőkből szerzett pontok összege dönti el. Holtverseny esetén a zsűri határoz a helyezési sorrendről.

Eredményhirdetés 2013. november 28-án.

A díjazás:

Az első helyezetett 5000 regénytáras talentumot*, a második 4000 talentumot, a harmadik 3000 talentumot kap, és minden díjazottnak jár egy káprázatos szépségű, a zsűri által aláírt oklevél. A díjak megoszthatók. Ha a díjazottak bármelyike a Regénytár nívódíját is megkapja**, a jegyzetpályázaton kapott talentumösszeget átválthatja forintra (1 talentum 10 forintot ér), ellenkező esetben az elnyert talentum a Regénytáron takarékba helyezhető, illetve különféle regénytáras e-kiadványok letöltésére fordítható.

* a talentumról bővebben itt olvashat: wwww.regenytar.hu/regenytar_bank.php

** a nívódíjról bővebben itt olvashat: www.regenytar.hu/vipszoba.php

Ne hagyja ki ezt sem: