Jani János, avagy a magyar John Wick

2023.03.03.
Olvasták: 197

Ugye, önök is látták a filmet: John Wick, a félelmetes bérgyilkos halomra pusztítja az alvilágot, mert a rosszfiúk elkövették azt a hibát, hogy magukra haragították. John egymaga száll szembe az egész bűnözői impériummal, és bár az ellenségei rettegnek tőle, nincs más választásuk: megpróbálják elpusztítani.

Hogyan festene ez a történet tipikusan magyar környezetben? Vegyünk egy csöndes kis falut, ahol él egy legendás böllér, Jani János. Valaha ezerszám küldte másvilágra a disznókat, de egy napon szerelmes lett, és elvette feleségül Lakatos Dzsenifert. Néhány hétig boldog idillben éltek, aztán Dzsenifer lelépett egy prímással, Jani János pedig magába roskadt. A böllérszakmát abbahagyta, csak vedelt egész álló nap.

Egy alkalommal, amikor hősünk betért a falu vendéglátó-ipari létesítményébe, a Kurta kocsmába, legféltettebb kincsét, a pazar módol felújított Csepel kerékpárját a kocsma előtti öreg fának támasztotta. Éjféltájt, amikor Arany Virág, a kocsmárosné zárórára hivatkozva kitessékelte a vendégeket az utcára, Jani János döbbenten látta, hogy a biciklije eltűnt. Fokozta a bajt, hogy a hátsó sárhányóhoz odakötötte a feleségétől rámaradt korcs kiskutyáját, Csomikát, akinek szintén nyoma veszett.

Ezzel az epizóddal veszi kezdetét az a folytatásos regény, amelyet nemsokára itt olvashatnak részletekben. A mű szerzője az a sokak előtt jól ismert Bustenák Dezmond, aki pesti romkocsmákban szokta volt felolvasni a senki máséhoz nem hasonlítható rémtörténeteit. Ezt a regényt a mi kérésünkre vállalta el, ami hatalmas megtiszteltetés számunkra.

Tudni kell viszont, hogy Bustenák akcióregénye nem mentes a durva, sőt kifejezetten megbotránkoztató részletektől. Lesz itt minden, de csak 18 éven felülieknek, úgyhogy aki irtózik az öncélú erőszak naturális ábrázolástól, a káromkodástól és a hivatalos trendektől jócskán eltérő gondolkodásmód bemutatásától, inkább máshol keressen menedéket. A Magyar John Wick úgy a nyelvezetében, mint a cselekményében botrányosan kegyetlen regény, ezért mindenki csak saját felelősségére böngészgesse. De aki felnőttkorú, azt szívesen várjuk. Kezdés még ebben a hónapban!

 

Kipcsák Jakab

Komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkező íródeák, aki sajátos humoráról ismert. Egészen az Árpád házig visszavezethető táprszegyárosi kötődésekkel rendelkezik.

Ne hagyja ki ezt sem: