Hitler pöcse

2016.02.26.
Olvasták: 1.1K

Most mindenki tegye a szívére a kezét, és vallja be, de őszintén: eddigi életében semmi másra nem vágyott, mint hogy megtudja, mekkora volt Hitler pöcsmérete. Ez a talány volt álmatlan hánykódásunk okozója, nem pedig a vacsorára elfogyasztott hat rollni töltött káposzta, mondjon bármit is a háziorvosunk. De most vége a kínlódásnak: a tudomány kiderítette, hogy a véres kezű diktátor súlyos kispöcsűségtől szenvedett! És nem csak ettől, hanem egytökűségtől is, ami így, együtt már a bajok non plus ultrája.

Ha nem a kefebajszú rémről volna szó, lehet, hogy egy-két könnycseppet is elmorzsolnánk a szemünk sarkában, de így teljesen normális módon, nem csekély mértékben túlcsordul bennünk a káröröm. Mert hát tegyük félre a tapintatot meg a finomkodást és mondjuk ki nyíltan azt, ami bennünk motoszkál: férfiember számára a lehető legnagyobb csapás a kispöcsűség. Emiatt lesz sikertelen az életben, és végső soron emiatt kezd fékeveszett ámokfutásba, ha úgy hozza a helyzet. Nem lepne meg, ha az amerikai spontán lövöldözőkről is kiderülne: egytől egyig kispöcsűek voltak. Innentől már csak annak a libabőröztető képzetnek az előcsalogatása marad hátra, hogy vajon milyen elszomorító mértékben lehetett kispöcsű Adolf Hitler, ha képes volt lángba borítani az egész világot?

A dolog tanulsága egyértelműen az, hogy nincs olyan titok, ami hosszabb távon ne bukna ki a napvilágra, bár Hitler pöcse vonatkozásában kibukásról azért túlzás lenne beszélni. Tény viszont, hogy a világ annak idején vétkes hanyagsággal siklott át az árulkodó jelek fölött, és meghagyta Hitlert ebben a kóros állapotában dorbézolni, pedig csak a vak nem láthatta, hogy gátlástalan hatalommániája egyszerű kispöcsűséget takar.

Megvan tehát a hiányolt információnk, amivel teljessé vált a kirakós kocka. Egyes egyedül rajtunk áll, hogy mit kezdtünk vele: eldugjuk a fölösleges haszontalanságok közé, vagy etalonként használjuk a mai politikusok viselkedésének megfejtésekor. Hitler pöcse lehet a kiinduló pont annak megállapításában, hogy az aktuálisan regnáló hatalomgyakorlók vajon mekkora farokmérettel rendelkezhetnek, ha a tetteiket vesszük alapul.

A párhuzamok megrajzolásában mindenki cselekedjen saját belátása szerint.

Majoros Sándor

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.

Ne hagyja ki ezt sem: