Három az egyben

2017.11.08.
Olvasták: 637

Faültetés

A választási kampány keretében a térség országgyűlési képviselője faültetésen vett rész. De a programba kis hiba csúszott: nem a politikus ültette el a fát, hanem a fa őt. Kiásott egy gödröt, beleállította a képviselőt, alaposan megdöngölte körülötte a földet, majd a szolgálati kocsiba ülve elhajtott a helyszínről. Otthon kicsit meglocsolta a politikus feleségét, aztán a jól végzett munka örömével aludni tért.

Járvány

Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy egy nő – ruházata alapján hivatalnoknak tűnt – megáll az egyik parkolóóránál, megnézi és továbbmegy. Vajon mit kereshet? – tűnődtem, és én is rápillantottam az órára. Nem láttam rajta semmi különöset. Ám a nő a következő automatánál is megállt. Ez már nyugtalanított. Megnéztem azt a szerkezetet is, de mindent rendben találtam. Ennek dacára a nő minden parkolóóránál elvégezte a rítust. Megmagyarázhatatlan késztetésből ugyanígy tettem én is. A sarkon kissé restelkedve a hátam mögé néztem, és láttam, az utánam igyekvők megállnak a parkolóóráknál, rájuk pillantanak, aztán továbbsietnek. Így valahogy kezdődik a járvány.

Tehetség 

Az író egy könnyed kis jegyzeten tűnődve lépkedett az utcán, amikor belevágott a villám. Aki tanúja volt az esetnek, döbbent ámulattal sereglett a megszenesedett holtteste köré. „Micsoda tehetség! Villámot csiholt, pedig egy árva felhő sincs az égen! ” – mondogatták tiszteletteljes hangon. Aztán továbbmentek.

 

Majoros Sándor

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.

Ne hagyja ki ezt sem: