Dobó István sajtótájékoztatója

2020.04.06.
Olvasták: 1K

Köszöntöm a sajtó megjelent képviselőit, engedjék meg, hogy rögtön rátérjek a lényegre. Hazánk veszélyben van, az új típusú török áfium néven ismert kórságot nem lehet a határainknál megállítani, ezért arra kérünk mindenkit, hogy amíg ez a dolog le nem cseng, maradjanak otthon, azaz a várfalak mögött.

Az új típusú török áfium ostromlétrával támad, ami ellen az egyik legbiztosabb védekezés a forró szurok. Meg is tettünk a szükséges lépéseket egy nagyobb mennyiségű kínai csodaszurok beszerzése ügyében, ami hamarosan meg is érkezik hozzánk égi szállítmányozással.

Jól jöhet még a szájmaszk, ismertebb nevén a védősisak viselése is, de mivel ebből egyelőre hiány mutatkozik – bár a gályarabokat ráállítottuk, hogy a lakosságtól elkobzott bilikből kovácsoljanak sisakokat –, felkérünk mindenkit, hogy házilag eszkábáljon magának valamilyen fejvédő alkalmatosságot. Ezen felül nyomatékosan kérjük a lakosságot, hogy ne menjen olyan társaságba, ahol törökök vannak, így kerüljék a kebabsütődéket, különös tekintettel a Dönerre.

A tudomány természetesen nagy energiát fordít az áfium ellenszerének megtalálására, és örömmel jelentjük, hogy már most biztató jelek mutatkoznak az osztrák befolyás nevű oltóanyag terén, ami reményeink szerint meg fogja állítani a török nyomulást. Ez viszont a szükséges tesztek és jogszabályok figyelembevételével a legjobb esetben is évtizedeket, esetleg évszázadokat jelenthet, ezért a legcélszerűbb mégis a várfalak mögött maradás, más szóval a kijárási korlátozás, aminek megszegése egészen lájtos büntetést – felnégyelést, kerékbe törést, karóba húzást – von maga után.

Tudjuk, hogy a rendelkezést betartani nem könnyű, hiszen jó idő van, hétágra süt a nap, és a szabad mozgáshoz szokott jobbágyembereknek ilyenkor hatalmas igényük mutatkozik a kaszálásból, trágyahordásból és egyéb tevékenységből adódó fitnesz-edzésre, ezért ha egészségmegóvás céljából ki is merészkenek a falakon túli, törökkel fertőzött világba, gyorsan tudják le a mozgásigényüket, és kotródjanak be a falak mögé.

A kijárási korlátozás elsősorban a 65 év feletti honfitársainkat érinti, őket ugyanis a török áfium azonnal lemészárolja, tekintve, hogy semmi haszon nem származik belőlük. A fiatalabbak velük ellentétben aránylag védettek a kórság ellen, mert őrájuk csak gályarabság, janicsárélet, eunuchság vagy a háremhölgy huncutság vár, ami potomság.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni tehát, hogy aki teheti, vonuljon be a falak mögé és távmunkában végezze mindazt a tevékenységet, amit eddig különféle manufaktúrákban folytatott. Ennek zökkenőmentessé tétele érdekében nagy elánnal folyik az internet nevű találmány kifejlesztése, ami a reményeink szerint elűzi majd a dohos pincékben, nyirkos kazamatákban töltött hónapok során felhalmozódó feszültséget. Amiatt pedig, hogy nem lesz elég bor a kocsmákban, a boltokból pedig eltűnik a fenéktörlő szalma, nem kell aggódni, ugyanis ezekből a cikkekből is nagyobb mennyiséget rendeltünk a ferdeszeműek országából, ami külön társzekereken hamarosan megérkezik hozzánk. Várvezetésünk egyúttal ingyenessé teszi a lópatkoltatást és az udvari bolond szolgálatot. Ez utóbbin belül az eddig kódolt csatornákat, így a felnőtt tartalmat kínáló gatyaletolásos kanálist is felszabadítjuk nagyközönség előtt. Van kérdésük?

– Igen, kapitány úr, az index nevű tollforgató társaságtól azt kérdezzük: ezek szerint most jogilag járványhelyzet van Magyarországon?

Majoros Sándor

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.

Ne hagyja ki ezt sem: