Csókolózzunk telefonon!

2023.03.27.
Olvasták: 190

Mit gondolnak, mi az emberi civilizáció legfontosabb találmánya? Aki arra tippel, hogy a kerék, hatalmasat téved, mint ahogy az is, aki azt mondja: a mobiltelefon. Kétségtelen tény, hogy az utóbbinak rengeteg haszna van, meg az előbbinek is, de ezek mind eltörpülnek ahhoz a kütyühöz képest, ami nemrég került ki a modern feltalálóipar boszorkánykonyhájából.

A távcsókolózást biztosító eszközről van szó, amit már sokan vártak. Mert vegyük például azt az esetet, amikor meg szeretnénk csókolni egy ismerősünket, de mi Alsócsökönyön lakunk, a kiválasztottunk Szingapúrban. A csókolózás mostantól ekkora távolságban is lehetséges, mert csak elő kell venni a kiegészítőt, rápattintani a telefonra, aztán meg elindítani a csókolóztató appot. Ezt követően a lehető leghagyományosabb módon nyalhatjuk, falhatjuk egymást a világon bárkivel, akinek szintén birtokában van ez a szerkezet, mert a készülékeinken elhelyezett bizgettyű pontosan úgy mozog és cuppog – bár ez utóbbiban azért nem vagyok teljesen biztos – ahogy a valódi száj. A nyelves pusziról viszont nincs tudomásom, ez talán még várat magára, de a találmány egy kis fantáziával kiválóan alkalmazható a főnök alsó fertályának masszírozgatására, hiszen ez a múltban inkább csak jelzés szintjén működött.

Hosszan sorolhatnám a csókolózó kütyü előnyeit, mert például az is felmerülhet, hogy akit meg kéne cuppantanunk, ott van a közelünkben, de annyira undorítóan néz ki, hogy semmilyen szín alatt nem szánnánk rá magunkat erre az interakcióra. Az is tény, hogy ebben a járványos világban higiéniai szempontból sem jöhet rosszul egy ilyen eszköz, bár azt tartják, hogy a telefonon több baktérium tanyázik, mint egy nyilvános vécé ülőkéjén. A megoldás erre talán az egyszer használatos, eldobható csókolózó alkalmatosság lenne, én mindenesetre nagy jövőt jósolok ennek az izének. Főként úgy, hogy a jelek szerint egyébként is a mobilon vagy akörül éljük az életünket. Miért a csókolózás lenne ez alól kivétel?

Ha most arra tippelnek, csupán gúnyolódom, ez nem teljesen igaz. Nekem erről a tevékenységről egészen természetközeli emlékeim vannak, bár tagadhatatlan, hogy ezek mostanra jócskán megfakultak. De azt határozottan állítom, hogy azokban az időkben, amikor a templomkertben nagy nehezen eljutottunk addig a pontig, hogy ügyetlenkedve, sután megcsókolhattuk a szerelmünket, a gyötrelmek gyötrelmét éltük át. Attól is rettegtünk, hogy ügyetlenek leszünk, meg attól is, hogy rosszul időzítünk, és a kezdeményezésnek elutasítás lesz a vége, és ezt még hosszan sorolhatnám. Nos, hála az új eszköznek, ez a mai fiatalokkal nem fordulhat elő. Gondolom, az is benne van a menüben, hogy ha nincs a vonal másik végén élő partner, akkor az ember fia vagy lánya csak úgy lazán, a gépi intelligenciával is csókolózhat. És természetesen kiválaszthatja, melyik világsztár stílusában jön a válasz. Azt pedig, hogy ez mennyire jó vagy rossz, mindenki a szabad akaratából döntse el.

Majoros Sándor

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.