Betegség rendelésre

2021.12.12.
Olvasták: 372

– Nézzenek oda: a Filács! Jól láttam? Maga jött azzal a Ferrarival, ami ott áll a parkolóban, vagy csak a szemem káprázott?
– Jól látta, kedves Brantisek, én voltam az. Tegnap vettem, vadiúj.
– Hogyhogy? Nyert a lottón? Netán bankot rabolt, vagy örökölt?! Ha jól tudom, magának sosem volt egy petákja sem!
– Ó, az már a múlt, Brantisek! Most már gazdag vagyok, és nem is kicsit!
– De hát… hogyan lehetséges ez? Éppen maga? A kétbalkezes ütődött, akin, már ne haragudjon, a fél világ csak röhögött, a másik fele pedig sírt. Árulja el, mi történt? Mi ez a csoda?
– Semmi különös, csak beugrottam egy piaci résbe.
– Jó nagy rés lehetett, ahogy azt a Ferrarit elnézem…
– Ahogy vesszük.
– Ne csigázzon Filács! Mondja már meg, mivel foglalkozik!
– Hát jó. Magának elárulom: betegségeket árulok a neten.
– Betegségeket?! Micsoda képtelen ötlet!
– Csak első ránézésre. Mert az igazság az, Brantisek, hogy amikor beütött ez a covid-dolog, és kiderült, hogy előbb-utóbb mindenki meg fogja kapni, egyre többen lettek, akik türelmetlenségből vagy egyéb okok miatt szerettek volna a mihamarabb túlesni rajta. Nekik kezdtem el postán szállítani a vírust, utánvétellel.
– Megáll az eszem! És voltak, akik ezért fizettek?!
– Mint a katonatiszt! Az anyagot a kórházak szeméttárolóiból szereztem be, tudja, a kidobott zsebkendők, meg ilyesmi…
– Nem vagyok kíváncsi a részletekre!
– Na jó, csak úgy mondtam. Szóval hermetikusan lezárt üvegekben küldtem a cuccot az érdeklődőknek, de aztán kiderült, hogy ez nem elég. Van egy réteg, finom, úri közönség, aki ennél többre vágyik. Ezeknek az embereknek pénzük is, idejük is van rá, hogy valami szaftosabb, egzotikusabb betegséget szerváljanak magunkat. Bővíteni kezdtem hát a kört. Jött a hepatitisz, a kanyaró, a veszettség és végül a devla.
– A devla?!
– Ez jelenleg a csúcs a kínálatomban. Valódi, személyre szabott devla, extrákkal.
– Még mindig nem akarom elhinni, hogy ezért józan, normális észjárású emberek fizetni hajlandók!
– Nem erről van szó, kedves Brantisek, hanem arról, hogy mi a trendi. Ez a pandémia felnyitotta az emberek szemét, mert rájöttek, hogy a fertőző betegségek az élet velejárói. És ha már így van, miért le lehetnének ezek a nyavalyák jövő házi kedvencei? A kutya és a macska már különben is unalmas, szintúgy az óriáskígyó, meg a minielefánt. De egy vírusos betegség az bezzeg odavág! Minden emellett szól, mert hát nem kell almozni meg táplálni, mert bennünk lakik, mi több, az életünk része, és csak úgy özönlenek rá a lájkok, ha szelfizünk vele a közösségi médiában.
– Ez elképesztő!
– Ahogy vesszük. Aki nem kórokozót rendel a neten, hanem kínai cuccot, az is kap egy adag rákkeltő anyagot, és még örül is neki. Szerintem sokkal tisztességesebb, ha a rákot és a ragályt nyíltan és határozottan megrendeljük a neten.
– Nézze Filács! Nem érdekel, hogy milyen forrásokból szerzi be azt a sok vírust meg bacilust, amivel üzérkedik, ez legyen a maga titka. De egyvalamit azért áruljon el: mi van akkor, ha a dolog nem működik? Ha a vevő beleszagol az epruvettába, és nem betegszik meg? Hogyan kezeli a reklamációkat?
– Ilyenek is vannak, de erre is létezik megoldás.
– Visszaveszi az árut és visszaadja a pénzt?
– Francokat: házhoz megyek, és egy bunkósbottal kicsit rásegítek a dologra. A panaszokat ezután mintha elvágták volna.

 

Az írás az itt olvasható cikk alapján készült.

Majoros Sándor

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.

Ne hagyja ki ezt sem: