Az esztelen diplomata

2020.12.02.
Írta:
Olvasták: 624

– Képviselő úr, ön tetten érték, amint csupasz fenékkel, megszodomizáltan, bódult állapotban ereszkedett le a villámhárítón az éj leplébe borult utcára. Ez sárba tiprása mindannak, amit ön eddigi munkájával képviselt. Mit tud felhozni a mentségére?

– Tisztelt Számonkérő Bizottság! A látszat ellenére mindent meg tudok magyarázni. Önök ezzel a tényfeltárással kiragadták a kontextusukból a történteket. Először is nem villámhárítóról volt szó, hanem ereszcsatornáról, ami elsőre jelentéktelen különbség, de nem az. Ha egy apróságban téves következtetésre jutunk, akkor mindenben tévedünk. Vegyük a tényállást: csupasz fenékkel, megszodomizáltan, bódult állapotban ereszkedtem. Meg fognak lepődni, de ez más megvilágításban az utolsó szóig igaz. Van viszont egy fejlemény, ami alapjában befolyásolja az ügy személyemre vonatkozó elbírálását, mert mindez olyan cselekedet következtében történt, ami csakis és kizárólag a közjó érdekét szolgálta. Tisztelt Számonkérő Bizottság! Én szeretek ministrálni, ami a koromra való tekintettel megmosolyogtató tevékenység, ezért eddig a pillanatig titokban tartottam. Mi tagadás, rendszeresen ellátogatok különféle templomokba, ahol a protokollnak megfelelő öltözetbe bújva ájtatosan végzem a ministrálással járó műveletsort. A ruházat cseréje abból áll, hogy a sekrestyében meztelenre vetkőzöm, hogy a testemet bekenhessem a koromból adódó kanszagot elnyomó babaolajjal. Ezután öltöm magamra a stólát és ragadom meg a csengettyűt, hogy átadjam magam a szertartásnak. Nevezett napon ugyanez történt: a sekrestyében meztelenre vetkőzve javában dörzsölgettem magam lanolin olajjal, amikor egy kommandós brigád rajtam ütött. Nyilvánvaló, hogy kelepcét állítottak, mert utólag tudtam meg, hogy aznap, azon a helyen nem is volt mise. Mi ez, ha nem provokáció, kérdem én. De a kommandósok nem elégedtek meg azzal, hogy a pöcsöm méretét látva kiröhögjenek, hanem lefogtak, extasi tablettát dugtak a fenekembe, majd végigkergettek a karzaton, ahol a zongorahangoló éppen a sípokat rezegtette. Mindez lehetetlenné tette, hogy a másik lépcsőn leszaladva, a ruhámat összekapkodva sietve távozzak a helyszínről, ezért az ablakon kibújva az ereszcsatornán voltam kénytelen leereszkedni. Ez jutott az önök és a világsajtó tudomására, amit végtelenül sajnálok, mert ministrálásaim során egyéb hasznosságok mellett ostyát is szoktam osztogatni. Kérem tehát a felmentésemet és a megkövetésemet.

– A képviselő úrnak igaza van, így csak azt tudjuk mondani, amit a Facebookon egy bizonyos SZ.K. úrhölgy posztjában olvastuk: „az vesse önre az első követ, akit még nem kaptak el meztelenül az ereszcsatornán menekülve egy melegorgiából jövet, vérző kézzel és kábítószerrel a hátizsákjában.”

Brkvics Alojz

A filmes és nem filmes ismertetők avatott művelője, de más műfajokban is jártas. Csak itt és csak nekünk alkot, no meg a Regénytárnak, de az a testvérlapunk, úgyhogy ezt a botlást elnézzük neki.

Ne hagyja ki ezt sem: