Az elvárt karácsonyi ajándék

2023.12.21.
Olvasták: 154

Rég túlvagyunk már azon az érán, amikor az emberiség kevésszer ajándékozott egymásnak keveset. Ma az ajándékozás és vele együtt az ajándékvárás alanyi jog, főleg ilyenkor karácsony táján, amikor a táskánk tele van apró figyelmességekkel. Hol a kedvenc boltosunknak, hol a gyakran látogatott kávéház pincérének, és hát a kezelőorvosainknak adunk át ilyen bagatell apróságokat, amelyek nem minősülnek paraszolvenciának.

De ezen a területen nagy a káosz, mert mindmáig nem született átfogóan precíz útmutató arra nézvést, hogy melyik szakmában mi az elvárt ajándék.

Megkérdeztük mesterséges intelligenciát, és őkelme kiválasztott néhány frekventált foglalkozást, majd csatolta hozzájuk a nekik való tutibiztos ajándékokat:

Az időjós kapjon egy különleges, kristálygömb formájú esőkabátot, hogy még a legváratlanabb időjárási fordulatokban is divatos maradjon. A kabát egy beépített hőmérővel és higrométerrel is rendelkezzen, hogy mindig pontosan tudja, mennyire meleg vagy nedves az a bizonyos „közelgő front”.

A tevehajcsár kapjon egy high-tech pohártartót a teve nyergére, hogy a hosszú utakon is megőrizhesse a hidratáltságát. A modern kor tevehajcsárjának így már nem kell aggódnia, hogy a sivatag közepén kilötyögteti a teáját.

A remete kapjon egy extraerős WiFi jelerősítőt, mert hát a remetéknek is jár egy kis online szórakozás. Persze csak, ha éppen nem élik meg a teljes elszigeteltséget.

A hamiskártyás kapjon egy elegáns, de diszkréten módosított kártyapaklit, hogy még nagyobb sikert érhessen el „művészetében”. Vigyázat, ne adjuk oda túl sok ember előtt!

Az oroszlánszelídítő kapjon egy extraerős hajlakkot, hogy a fenevadak között is tökéletes maradjon a frizurája. Talán egy pár új cirkuszi csizma is jól jöhet neki, hogy stílusosan kerülje ki az oroszlánok lábnyomait.

A kincskereső kapjon egy aranyozott ásót és egy térképet, ami GPS-kapcsolattal vezeti el az elrejtett kincshez. A térkép lehet egy kicsit titokzatos, hogy fenntartsa a kaland szellemét, és az ásó fogantyújába gravírozhatnánk egy bátorító üzenetet, például: „A kincs mindig ott van, ahol nem számítunk rá”.

A szellemidéző ajándéka egy elegáns, antik stílusú spiritiszta tábla, ami garantáltan megidézi a legkifinomultabb szellemeket. A táblához társulhat egy gyertyakészlet is, hogy a megfelelő atmoszférát teremtsen arra az esetre, ha a napelemmel működő táblát sötétben kívánná működtetni a gazdája.

A börtönőr ajándéka egy „Zárak Királya” kulcstartó, ami tele van mindenféle különleges, de teljesen haszontalan kulcsokkal. Ez humoros utalás a börtönőrök kulcsos szerepére, ugyanakkor vicces emlékeztető arra, hogy néha jó kinyitni a dolgokat, még ha csak viccből is. Esetleg mellékelhetünk hozzá egy mini zseblámpát is, hogy az őr vaksötétben is megtalálja a megfelelő kulcsot.

A sekrestyés ajándéka egy multifunkcionális „mindenre kész” zsebóra, amely integrált mini-lámpával, zsebkéssel, és egy rejtett légycsapóval is rendelkezik. Ez az eszköz segít neki a templom rejtett tárgyainak kezelésében, valamint egyéb praktikus teendőkben.

És végezetül a könyvmoly ajándéka egy olyan könyvjelző, ami akkor is a helyén marad, ha a könyvet leejtjük. Ez lehet egy elegáns, lámpa formájú izé, ami fényben úszva jelzi az utolsó elolvasott oldalt. Egy másik ötlet a könyvmolyoknak készült párna, ami tökéletes kényelmet nyújt hosszú olvasómaratonok során.

Ezzel kívánunk minden olvasónknak boldog karácsonyt!

Majoros Sándor

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.

Ne hagyja ki ezt sem: