Az elszabadult babaszappan

2019.04.17.
Olvasták: 584

Egy közepes méretű elszabadult babaszappan okozott riadalmat a belvárosban tegnap délután. Az esetről több olvasónk is posztolt a közösségi médiában, a videomegosztókon pedig nagy számban jelentek meg olyan felvételek, amelyeken a babaszappan elől sikoltozva menekülők láthatók.

Mivel az ész nélkül rohangáló babaszappan súlyos károkat tud okoni, nem lehet csak úgy kiállni elébe, hogy állj, és ne mozogj, mert ebben a fölfokozott izgalmi állapotában a babaszappan se nem lát, se nem hall. A szakemberek szerint az a legcélravezetőbb, ha végig szakmai kontroll alatt tartjuk, és nem akadályozzuk meg a mozgásában. A babaszappan idővel ugyanis elfárad és leül pihenni. Ilyenkor kell megközelíteni és egy szappantartóval vagy pokróccal leszorítani. Mindezt természetesen hátulról, mert a vesztét érző babaszappan súlyos sebesüléseket okozhat.

Szerencsére a tegnapi eset következmények nélkül maradt, ami jórészt annak köszönhető, hogy a hatóságok idejekorán fölismerték a veszélyt és nagy erőket mozgósítottak. A babaszappant végül egy cukrászda előtt tették ártalmatlanná, amikor az arra járók talpát nyalogatta.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.