A veréb bőgése

2013.03.11.
Olvasták: 696

Magyar tudósoknak sikerült kideríteniük, hány decibel hangerővel bőgött egy Tyrannosaurus rex. Számításaik alapjául a közönséges háziveréb csipogását vették, mivel a madarak köztudottan a dinoszauruszok leszármazottjai. Na mármost, ha egy jó kondiban lévő parlagi veréb kb. 10 decibel hangosan csipog, akkor a két állat tömege közötti különbséget figyelembe véve könnyen kiszámítható, hogy a Tyrannosaurus rex, kereken 810 decibellel bőgött.

Mindez felveti annak gyanúját, hogy a dínók nem is meteorbecsapódás következtében, hanem önnön bőgésük káros mellékhatásaként pusztultak ki. Ekkora hangerőt ugyanis senki nem képes elviselni, kivéve talán a Stones rajongók, de rájuk köztudottan nem vonatkoznak a fizika törvényei.

Ezt a honlapot kizárólag a megosztások száma tartja életben, ezért arra kérjük, ha tetszik önnek, amit lát, a lentebb elhelyezett kék bannerre kattintva ossza meg ezt az írást a Facebookon, hogy mások is megtalálhassák. Kommentek írására is csak a közösségi médiában van lehetőség.