A tízmilliomodik novella

2018.12.14.
Olvasták: 767

A nagyobb tévétársaságok tegnap adásukat megszakítva számoltak be arról, hogy megíródott az emberiség történetének tízmilliomodik novellája. A jeles mű egy tanzániai sarukészítő, Hassan Tadei Barakka (képünkön munka közben) nevéhez fűződik, aki ugyan nem tekinthető irodalmárnak, csak most az egyszer érzett elementáris erejű késztetést az íráshoz.

Novelláját, melynek címe Egy éj a kaptafánál, egy ültő helyében írta meg, hol másutt, mint a kaptafánál. A hírek szerint több neves kiadó is ostromolja Tadeit a kézirat közlési jogaiért, de ő még nem döntötte el, melyiknek adja oda a munkáját.

Állítólag nem a pénz miatt, mert az nem érdekli, hiszen saját bevallása szerint sarukészítőként mindenbe megvan, de ha már ilyen kiváltságos helyzetbe került, szeretne minél nagyobb mértékben hozzájárulni az emberiség fejlődéséhez és az általános prosperitáshoz.

Azt mondja, mindaddig, amíg rá nem lel a legmegfelelőbb irodalmi orgánumra, felhagy a lábbeli készítéssel, úgyhogy Tanzánia szerte – és mert globalizáció van – a világ többi részén is kisebb-nagyobb fennakadások várhatók az általános saruellátásban.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.

Ne hagyja ki ezt sem: