A test nélküli ember

2019.08.28.
Olvasták: 698

Érdekes hírt kürtölt világgá a Regénytár Press: Frédéric Giles, a test nélkül született ember hosszas és kitartó pereskedés után elérte, hogy fogyatékkal élőként ne különböztessék meg hátrányosan a munkahelyén.

Mint köztudott, Giles a múlt század hetvenes éveiben a belgiumi Perwezben test nélkül látta meg a napvilágot, amiből később rengeteg kellemetlensége adódott. Már az iskolában is sokat csúfolták, mert a focizás közben neki passzolt labda mindig taccson kötött ki. Később, amikor felcserepedett következetesen nem vették emberszámba, ha sorban kellett állnia, az utcán pedig folyton nekimentek, és előfordult, hogy lazán áthajtott rajta valamilyen gépjármű. Mivel a tanulmányai elvégzését igazoló okiratot nem tudta átvenni, kénytelen volt buszvezetőként elhelyezkedni, de az utasok sikító frászt kaptak tőle, ezért munkáltatói gyorsan elbocsátották.

A sorozatos kudarcok és csalódások után 1997-ben megnősült, ám a felesége a nászéjszakájukon levegőnek nézte, így a házasság nem lehetett tartós. Giles ezt követően határozta el, hogy küzdeni fog a jogaiért. Egy test- és léleknélkülieket segítő nemzetközi szervezeten keresztül följelentette az Uniót, amiért az nem vesz tudomást a hozzá hasonló fogyatékkal élőkről. Az ügy precedens értékkel bírt, mert a közvélemény idővel fölfigyelt a test nélküliekre, és nemcsak velük, hanem a halva születettekkel is foglalkozni kezdett.

Ma már megvan az ide vonatkozó EU-s jogszabály, amelynek köszönve a test nélküli embereket minden munkakörben kötelező foglalkoztatni, csakúgy, mint a halva születetteket, különös tekintettel, ha az EU-s jogalkotás terén kívánnak jeleskedni. Frédéric Giles jelenleg forgalomirányító diszpécserként tevékenykedik Párizsban, és boldog házasságban él a nevének titokban tartását kérő második feleségével, aki halva született és az Európai Bizottságban tölt be magas pozíciót.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.

Ne hagyja ki ezt sem: