A román hisztéria

2022.12.13.
Olvasták: 231

Hatalmas a felháborodás Romániában, hogy az osztrákok és a hollandok megtorpedózták csatlakozási kérelmüket a schengeni határövezethez. Az ok, ami ezt a döntést kiváltotta a románok slendrián hozzáállása az illegális migrációhoz. A közvélemény már elfelejtette, de az osztrákok meg a hollandok úgy látszik, nem, hogy szinte hajszálpontosan egy évvel ezelőtt kiderült: a romániai Temes megye vezetősége átállt az embercsempészek oldalára, mert úgy érezték, az jobban kifizetődő.

Nincs ebben semmi meglepő, a románok ebben a műfajban mindig is világbajnokok voltak. Mesterien tudnak átállni oda, ahol számukra kifizetődőbb. Egészen mostanáig az embercsempészet is annak tűnt, de jött ez az apró kellemetlenség a schengeni csatlakozással, ami azért nem tart majd örökké. Mert a románoknak a fejlett nyugat ezt is meg fogja bocsátani. Túl jók és/vagy túl huncutok ahhoz, hogy érdemes legyen velük összekötni a bajuszt. Részben azért, mert aki erre szánja magát, egy idő után azt veszi észre, hogy a saját bajuszát bogozza, miközben a románok messziről integetnek neki. Mosolyogva, ahogy kultúremberektől az elvárható.

Forrás: Temes megyében éppen azok segítették a migránsok csempészését, akiknek el kellett volna kapniuk az embercsempészeket – Főtér (foter.ro)