A röfiből lett szervdonor

2024.03.22.
Olvasták: 34

A hír: Hamarosan elhagyhatja a kórházat az a 62 éves amerikai férfi, akinél sikeres transzplantációt végeztek egy disznó veséjét felhasználva.

A kommentár: Azt már korábban kiderítette a tudomány, hogy evolúciós értelemben a disznók közeli rokonaink. Nemcsak azért, mert ők is, mi is mindenevők vagyunk, hanem úgy általában véve. Merő véletlen lehet, hogy az ember ilyenné változott, amilyen lett, mert ha körülnézünk a világban, mindenütt azt látjuk, hogy a többség annyira igénytelen – szellemi és fizikai értelemben egyaránt –, hogy akolban is vígan megélne. Ha tehát egy sertés donorként lép elő számunkra, az majdnem olyan, mintha az unokatesónktól kapánk alkatrészt. A szóban forgó amerikai férfi ennek lett a haszonélvezője, és bár ezen bőven lehet poénkodni, a jövőnket illetően mindez fényes reményekkel kecsegtet. Egyedül azt kéne elérni, hogy a donorokat ne levágás útján szabadítsuk meg a májuktól, veséjüktől, hanem várjuk meg, amíg közlekedési vagy egyéb balesetben elhunynak. Így lenne tisztességes ez az egész, nem beszélve arról, hogy az abált szalonnás, kolbászos csintalankodásainkat is abba kéne hagyni, és megadni a röfiknek a nekik járó tiszteletet. A böllérszakma erről biztosan mást gondol, de idővel majd átképezik magukat kertésznek.

 

(A teljes hír itt olvasható.)

 

Majoros Sándor

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.

Ne hagyja ki ezt sem: