A polgármester titkos vécéje

2019.11.22.
Olvasták: 726

Világszenzációként tört elő és terjedt szét a hír, hogy az új hatalmi garnitúra rejtett átjárót talált a ferencvárosi polgármesteri iroda és egy másik helyiség között. A hatvanas évek divatját idéző szekrénynek álcázott ajtó föltehetőleg a menekülést jelentette a megbukott polgármesternek, ha a rendes irodabejárata előtt vérszomjas újságírók csattogtatták a fogukat.

A döbbenettől, hogy egy hivatalnok elmenekül a csesztetés elől, minden önérzetes szavazónak elakad a tévképzete, azt pedig tényként előadott sejtés, hogy azt a bizonyos a szekrényt csakis drága közpénzen alakíttata át a használója, vagyis ez az egész egy borzalmas bűntett jéghegyének a csúcsa. A galádság leleplezője, a kutyapárti polgármester-helyettes lendületből azonnal meg is ígérte, hogy a nyomozást tovább folytatja, mert gyanús az erője, hogy a ferencvárosi önkormányzat hivatali épülete telis tele van megmagyarázhatatlan rejtélyekkel. Nem tudni például, hogy hol a kassza kulcsa, és hogy kinek a felesége van befalazva a téglafugák közé. A polgármester-helyettes hölgyet mégsem ez tartja lázban, hanem az a mendemonda, hogy a bukott és száműzött polgármester saját vécével is rendelkezett, amelyet Tut-Ach-Amun egyiptomi fáraót idéző gazdag pompával díszített. A hivatali legendák mesés fajanszról, a klotyópapír tartó mellé halmozott egzotikus kincsekről és egy életnagyságú Gyurcsány Ferenc babáról is szólnak, amely az esztétikai élmény növelése mellett sakkautomataként is szolgált.

Cikkünk megírásakor egy kutyapárti akciócsoport sztetoszkóppal vizsgálja az önkormányzat alagsorának labirintusát, időnként pedig robbantásokat végez. Emiatt arra kérik a lakosságot, ne essen pánikba, mert nem igaz az a kormánypárti propaganda, hogy ez csak eltereli a figyelmet arról a lázas tevékenységről, amely a hivatali kassza felnyitását célozza, mert még ha van is némi valóságalapja annak, hogy a kassza kulcsát egyelőre nem találják, a vécének léce sokkal fontosabb.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.

Ne hagyja ki ezt sem: