A mérgezett egér

2024.01.31.
Olvasták: 131

A hír: Biztonsági okokból kivonta a forgalomból a Fury márkajelzésű optikai egeret a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.

A kommentár: Mivel a hír nem tartalmazza a kivonás okát, vagyis nem derül ki belőle, miért veszélyes ez az egér, azóta is ezen tűnődöm. Mitől válthat egy ilyen pitiáner eszköz globális bajok okozójává? Nem rázhat meg bennünket, mert ha USB-s, akkor pár volttal működik, ha pedig vezetékmentes, akkor egyetlen ceruzaelemmel. Netán fából készült és szálka mehet tőle a felhasználó tenyerébe? Ez abszolút kizárt. Sehol sem gyártanak fából egeret, legalábbis ilyet, amit nem a kisgyerekek kezébe való. Akkor meg mi a baj vele? Az, hogy a műanyag, amiből megformálták mérgező? De hát melyik műanyag nem az? Ennyi erővel minden műanyagot ki lehetne, és ki is kéne vonni a forgalomból. Netán azbesztet tartalmaz? Képtelenség. Senki sem annyira hülye, hogy azbesztből készítsen egeret, úgyhogy az egészségügyi kockázatokat zárójelbe lehet tenni. Így viszont nem marad más, mint hogy az egérben van egy olyan chip, ami ellopja és a hackerek felé továbbítja az adatainkat. Másra gondolni per pillanat nem tudok, úgyhogy várom az ötleteket, tapasztalatokat. Amúgy meg azt hiszem, Sherlock Holmes kéne ide.

 

Az eredeti hírt itt olvashatják.

Eblegor von Trottle

A Nagy Hadron Ütköztető Irodalmi Részlegének vendégprofesszora. Nemzetközi hírű irodalomfizikus, az írás és az atomfizika kapcsolatának kutatója.

Ne hagyja ki ezt sem: