A magyar mutáció

2021.03.14.
Olvasták: 509

Hovatovább minden önmagára adó nemzetnek lesz egy saját Covid mutánsa. Már most nyilvántartunk brit, brazil, dél-afrikai meg még egy sereg másmilyen mutánst, de csak idő kérdése, hogy újabbak bukkanjanak föl. Nem tartom kizártnak, hogy a világban már most kialakulóban van egy olyan mozgalom, hogy extra gyűlölettel illethetők azok az országok, ahol a mutációk kialakulnak. A britek nyilván nem tehetnek arról, hogy a vírus éppen náluk vett föl egy firmware update-ot, de azért valljuk be, kicsit neheztelünk rájuk. Ugyanígy vagyunk a brazil, a dél-afrikai, meg a többi mutációval is: inkább csak tudat alatt, de megvan a véleményünk ezekről az országokról, hiszen a látszat arra utal, hogy valamit nagyon elrontottak.

Másfelől pedig ott van bennünk a sanda irigység, hogy ebben a turizmusmentes időszakban ilyen olcsón kaphat ingyen reklámot egy ország. Nem mintha normális észjárással bárkinek is kedve támadna elruccanni Brazíliába pusztán azért, mert ott egy új mutációval gazdagodhat, de a neve emlegetése miatt a gondolataink közé még jobban befészkeli magát ez az egzotikus ország, és tartósan ott is marad.

Ha tehát nálunk is megjelenne egy mutáció, az nem biztos, hogy rosszat tenne az országimázsnak. Részint azért, mert mi, magyarok sosem voltunk Európa házi kedvencei, tehát egy tőlünk érkező újabb csapás már nem oszt és nem is szoroz, másfelől bizonyítást nyerne, hogy a Jóisten mégiscsak számol velünk, ha már egy glanc új mutációt adott a kezünkbe.

De milyen lenne ez a magyar mutáció? Első ránézésre huszáros, kardcsörgető, ám a behatóbb vizsgálódás kiderítené, hogy van mögötte egy még újabb mutáció is, amely folyamatosan bökdösi a hátsóját. A magyar alapmutáns szempontjából tovább fokozná a bajt, hogy a mutánsok globális sajtója szünet nélkül arról cikkezne, hogy permanens módon elnyomja ezt a még újabb mutációt, mert olyan téves elvek és beidegzések szerint működik, amelyek ebben a modern, összefertőzött világban elfogadhatatlanok. Kimondja például azt, hogy a mutációk által terjesztett kórság bizony betegség, ami nemes egyszerűséggel rasszizmus, mert nem tesz különbséget a hasznos és haszontalan fertőzések között.

A magyar mutáció tehát erősen megosztó, és kirekesztő lenne, sőt, már most is az, pedig nem is létezik. A világsajtót ez természetesen nem zavarja abban, hogy az összes meglévő mutációt az ő nyakába varrja, mert az, hogy valami Magyarföldön nem létezik, még nagyon is elfogadhatatlan és tűrhetetlen. Ezért cseppet nem lenne meglepő, ha az összes mostani és majdani mutációt átminősítenék magyarnak.

Kipcsák Jakab

Komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkező íródeák, aki sajátos humoráról ismert. Egészen az Árpád házig visszavezethető táprszegyárosi kötődésekkel rendelkezik.

Ne hagyja ki ezt sem: