A jövő nagy válságai

2023.05.28.
Olvasták: 178

2024. július 15. – Franciaországban, a kormányközeli gondolkodó, Jean-Pierre Aladdin félreérthetően kijelenti, hogy „a politika olyan, mint egy bűvésztrükk, ahol a varázsló mindig nyer”. Az ellenzéki politikusok azonnal reagálnak, hogy a kormány „varázslatos manőverei” a demokrácia megszűnését jelentik. Kezdődik a nagy „Varázslat-válság”, amelyben az ország elmerül a politikai intrikák, vádaskodások és varázslatos összeesküvések világában.

 

2025. március 10. – Svédországban, a népszerű újságíró, Muhammad Tobi egy interjú során véletlenül elárulja, hogy a kormánytagok mindannyian robotok. Az országban emiatt kitör a „Nagy Mikrochip-káosz”, mert a szavazók kétségbeesetten próbálják megállapítani, kik az igazi emberek és kik a robotok a politikában.

 

2025. szeptember 2. – Németországban, az addig macskatartási tippeket adó influencer, Hassan Zabran, olyan népszerűvé válik, hogy több befolyásos politikus is féltékeny lesz rá. Megpróbálják lejáratni, de a Germán Macskatartók Szövetsége közbeavatkozik, és kiáll Zabran mellett. Az ország a macskatartás törésvonalán polarizálódik és zavargások kezdődnek a nagyobb városokban. Új-Bagdadban (korábban Berlin) a tömeg ledönti a 2023. szeptemberében emelt Európai Józan Ész szobrát.

 

2026. december 1. – Az Egyesült Államok elnöke, Juan Rodriguez Salazar, úgy dönt, hogy a kormány gyenge teljesítményéről a figyelmet elterelendő, megtámadja a Holdat. Az akcióhoz szövetségesként megszerzi Kanadát és az Európai Egyesült Államokat, de a Hold váratlanul megelőző csapást mér Kaliforniára. A narancstermés elsorvad, a gombák elszaporodnak, és kezdetét veszi a „Holdháború” néven elhíresült válság, amelynek csak a Balkáni Unió békemissziója vet véget.

 

2028. június 18. – Ausztráliában, az új miniszterelnök, Khalid Mustafa, bejelenti, hogy az országban marslakók élnek, és tanácsadói szinten befolyásolják a politikai döntéseket. Az emberek kezdetben viccelődnek a kijelentésen, de az ufóhívők megragadják a lehetőséget, és kormányválságot szítanak. A lakosság megoszlik, a politikai színtér pedig kaotikussá válik, miközben megalakul a „Marslakók Pártja”, ami hamar nagy népszerűségre tesz szert.

 

2029. május 4. – Japánban, a népszerű miniszterelnök, Hiroshi Tanaka, egy tévéinterjúban kifejti, hogy sikeres laboratóriumi kísérletek után az ország tudósai immár képesek előre látni a jövőt. Az országban kitör a „Prófécia-válság”, mivel az emberek a politikusok minden egyes szavát próféciaként kezdik értelmezni. Az ország vezetése megbénul, mert minden döntés mögött a jövendőmondás sejlik, ami hatalmas feszültségeket teremt.

 

2030. augusztus 22. – Kanadában, a miniszterelnök, Mbene Bwabobo kijelenti, hogy az ország hamarosan elválik a Földtől, és önállóan létezik egy óriási buborékban. Ennek nyomán kialakul a nemzetközi „Légbuborék-krízis”, amikor az emberek pánikba esve próbálják megérteni, mit jelent Kanada távozása a Föld tömegvonzása tekintetében. Egyesek szerint minden könnyebb lesz, mások szerint nehezebb. Ez sok helyen fegyveres összecsapásokat eredményez.

 

2031. január 7. – Mexikóban, az elnök, Isabella Herrera, váratlanul bejelenti, hogy az ország az alvilággal kötött sötét üzletek miatt súlyos átok alatt áll. Az országban kitör a „Túlvilág-káosz”, mert az emberek kétségbeesetten próbálják megtalálni az átok megtörésének módját, a döntéshozók pedig egyre furcsább és abszurdabb rituálékat vezetnek be, hogy a helyzetet normalizálják, de ezzel éppen ellenkező váltanak ki. Eközben a Közép-Amerikai Koalíció Armadája (KAPA) hadat üzen Mexikónak, és kitör a Nagy Latin Háború, amelyben az összes latin nyelvet beszélő nemzet részt vesz valamelyik oldalon.

 

2034. december 19. – Kis-Németországban, a híres politikus, Faruk Tálib Ebilek, a választási kampány közepén bejelenti, hogy új pártot alapít, amelynek vezetői híres történelmi figurák reinkarnációi lesznek. Az országban kitör a „Múlt-jövő pánik”, mert az emberek attól félnek, hogy visszatérnek a régi idők levitézlett politikusai. Az ország káoszba süllyed. Az Európai Királyság végül csapatokat küld Kis-Németországba, aminek következtében kitör a kontinensen a huszonöt éven át tartó Nagy Polgárháború.

 

2071. október 31-én a Globális Politikai Közösségben egy hackercsoport feltöri a világot irányító digitális rendszert, és irányítása alá vonja a kommunikációt és a pénzügyeket. A politikusok emiatt elvesztik a megtakarításaikat, amitől az alattvalók pánikba esnek, és a társadalmi rend összeomlik. Ez a „Digitális Apokalipszis” soha nem látott válságba taszítja a világot. Az energiakészletek kimerülnek, az élelmiszerhiány növekszik, és a társadalmi anarchia még inkább eluralkodik. Ez az esemény egyúttal a világ végét is jelenti, mivel a társadalmi, gazdasági és politikai struktúrák felbomlanak. A világ egy sötét korszakba süllyed, amelynek teljes egészében az ízeltlábúak lesznek a haszonélvezői.

Jablanek Tipold

Fiatal, ambiciózus zsurnaliszta.

Ne hagyja ki ezt sem: