A bivaj valya

2018.08.21.
Olvasták: 1.2K

Új állatfaj fölfedezéséről számolt be a Magyar Állattartók Szövetségének Innovatív Közössége (MÁSZIK). A Bivaj néven katalogizált emlős a párospatáju ujjasok közé tartozik, és nem téveszthető össze közeli rokonával a bivallyal. A bivaj külsőre szakasztott olyan, mint a bivaly, csak sokkal kisebb és nem tejet ad, hanem vajat (innen az elnevezése is Bio-vaj,). A bivaj vaj finom, ráadásul mentes minden adalékanyagtól, kivéve, ha az állatot mesterséges táppal etetjük, mert akkor lőttek az egésznek.

Szakértői vélemények szerint a bivaj a közeli jövő magyar állata lehet, de ehhez meg kell vívnia a csatáit a magyar helyesírás frontján is, mert a nevét a word következetesen elütésnek veszi, és azonnal kijavítja bivalyra. Talán mondani sem kell, hogy ez dühödt nemtetszést vált ki a MÁSZIK-ban, mert megnehezíti azokat a törekvéseket, hogy a bivalyt a bivajtól elválasszák.

Egyesek szerint ez az egész, mármint a bivaj-bivaly megfeszülés csak a helyesírás frontján történő csetepaték egyike, mert bizonyos körök nem értik, miért kell ly-vel írni egy nagy tömegű, lomha szarvasmarha nevét, ahelyet, hogy szépen, lazán j-ver írnánk, ahogy a lajhárt. Érvelésükben pont ebbe kapaszkodnak bele: ennyi erővel írhatnánk a lajhárt is lalyhárként, hogy más j-betűs állatot ne is emlegessünk. Nem csoda, hogy az összeesküvés elméletek hívei világméretű konspirációt sejtenek a háttérben, és a bivajt éppen olyan mitikus állatnak vélik, mint amilyen a loch ness-i szörny. A MÁSZIK hivatalosan csupán annyit reagált erre, hogy azok beszélnek így, akik még nem kóstolták meg a bivaj vaját. Vagy valyát? Nyavalyát!

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.

Ne hagyja ki ezt sem: