A bentlét mintái

2024.02.14.
Írta:
Olvasták: 131

Ajtó ablakra, ablak ajtóra nyílik. A bentlét mintáit hullámoztatja a függöny kifelé. Szökik azzal a homály is. Ki a kisudvarra, a hárscsipkés utcán át az ugyancsak lenge öltözetű parkig.

Csak nem teszi magát nevetségessé ez a rongy? De lehet-e reggeltől estig szakadni?

Nejlonszálak szőttesében a folytonosság neveletlen hiányai. Egy elbliccelt munkaóra. Valahogy elszabadul. Ráncaival eloszlik. Szilárdnak hitt tárgyak osonnak túl a falon.

Fülledt szoba. Aki befelé nézeget, a rigó meg a lombja. Tegnap még öklömnyi, mára tetőig áll őrt a rozsdásodó törzsön. Onnan aztán nincs tovább.

Czilczer Olga

1940-ben, Szegváron születtem. Zenei tanulmányaimat Szegeden végeztem, ahol jelenleg is élek. A másodkézből Liszt-növendék Höchtl Margit tanított zongorázni. Írni a húszas éveim elején kezdtem. Mestereim (időrendben) Csorba Győző és Rába György voltak. 15 könyvemből 3 felnőtteknek, 1 gyermekeknek szóló regény, a többi verskötet. Írtam még 9 drámát és 1 librettót. Ezek nyomtatásban nem láttak napvilágot. Folyóiratokban rendszeresen publikálok (Liget, Műhely, Magyar Napló, Napút, Jelenkor). Kedvenc műfajom a prózavers.

Ne hagyja ki ezt sem: