A Jóságos Isten, a Rosszaságos Isten meg a ténsasszony

2017.06.07.
Olvasták: 764

Egy bágyadt keddi napon a Jóságos Isten találkozott távoli rokonával, a Rosszaságos Istennel. Kimérten üdvözölték egymást, majd a Jóságos Isten azt javasolta, sétáljanak tovább együtt, ha már így összefutottak. Ám a Rosszaságos Isten megrázta a fejét.

– Nem! – mondta. – Nem tartok veled, mert engem mindenki megvet, miközben téged ajnároz. Nem szeretném tovább szítani önmagamban az emiatt érzett keserűségemet.

– Megértelek – mondta a Jóságos Isten, mert nemcsak jóságos volt, hanem megértő is. Aztán biccentett, s elindult jobbra, a Rosszaságos Isten pedig balra. Kövessük most őt további utunkon.

Ahogy ment, mendegélt a Rosszaságos Isten, egyszer csak egy ténsasszonyra lett figyelmes. A Rosszaságos Isten mogorván rugdalta maga előtt a kavicsokat, amelyek apró univerzumokként szikrázva, villózva pattogtak odébb, de a ténsasszony csak azt látta, hogy nagy fényesség közepette valami istenszerű képződmény jön vele szembe. Megállt, s mert vallásos volt, keresztet vetett. Aztán halkan, áhítattal, szinte csak magának azt rebegte:

– Jóságos Istenem!

Meghallotta ezt a Rosszaságos Isten, és bosszúsan annyit mondott:

– Pardon, én a Rosszaságos vagyok. De a többi stimmel.

Aztán kapásból vagy fél tucat biblikus csapással agyonsújtotta a meglepett ténsasszonyt.

Ezt a honlapot kizárólag a megosztások száma tartja életben, ezért arra kérjük, ha tetszik önnek, amit lát, a lentebb elhelyezett kék bannerre kattintva ossza meg ezt az írást a Facebookon, hogy mások is megtalálhassák. Kommentek írására is csak a közösségi médiában van lehetőség.

Hóremheb István

Fiatal prózaíró, a Tébolyda című antológia egyik szerzője.