Vakvarjúcska vakcinája

Olvasták: 225

Olvasom, hogy a Pfizer Covid-vakcináról kiderült, nem szükséges mínusz hetven fokon tárolni, mert szobahőmérsékleten sem csökken a hatékonysága. Ez az a szituáció, amikor az ember nem tudja, sírjon-e vagy zokogjon. Szeretném látni most azoknak a lelki világát, akik csillagászati összegeket toltak bele a Pfizer oltóanyagok tárolásába és szállításába. Mihez kezdenek most a mínusz hetven fokra kalibrált szekrényekkel, konténerekkel, nem beszélve az iparágról, ami a szer logisztikája köré szerveződött?

Rengeteg a kérdés, de mind közül kimagaslik egy, amely különösen nyugtalanító: vajon hazugságnak, vagy csupán korrigált tévedésnek estünk áldozatául? Az utóbbi valamelyest elviselhetőbb lenne, mert tévedni ugye, emberi dolog, mindenkivel megesik, hogy nekimegy néha az ajtófélfának, tíz-húsz fokot elszámolni tehát még belefér, de hetvenet megengedhetetlen. Középiskolás koromban, amikor a technikumban nagy teljesítményű trafót terveztünk, az volt a végcél, hogy a szerkezet hűtőbordáit meghatározzuk. Ha olyan adat jött ki, hogy a bordák focipálya méretűek, tudtuk, hogy valamit nagyon elszúrtunk a logarléccel, és kezdhettük elölről. Nem volt pardon, vagy mellébeszélés, a bonyolult számítást elejétől a végéig el kellett végezni, és ezért nem sajnált bennünket senki.

Ebből a perspektívából, ahonnét mi nézelődünk, hatalmasnak tűnik a világban a fejetlenség. Egészen egyértelmű, hogy mindenkinek megvan a maga speciális vírus-elmélete és azt megpróbálja kíméletlenül ráerőszakolni a valóságra. A vakcinaforgalmazók és az őket támogató politikai formációk között pedig kisebbfajta háború zajlik, és közben megy a propaganda is: hol erről, hol arról a derék harcosról derül ki valami kellemetlenség, amiből pillanatok alatt kampány szerveződik a szociális hálón.

Naivitás lenne azt követelni, hogy ebben a káoszban hitelt érdemlő módon kapjunk meg minden életünket befolyásoló információt, de ahhoz joggal ragaszkodhatnánk, hogy ne taszítsanak bennünket ötpercenként a kétségbeesésbe. A mínusz hetven és a plusz húsz fok között ugyanis kilencven fok a differencia, ami már olyan, mintha mi annak idején tényleg focipálya-méretű hűtőbordával próbáltunk volna átmenő osztályzatban reménykedni. Ha igaz a feltételezés, hogy a Pfizer csupán túlbiztosította magát, ez akkor is aggályos.

Szóval: ember legyen a talpán, aki felelősséggel és  határozottan ki meri jelenteni, hogy pontosan tudja, mi zajlik körülöttünk, és hogy mi lesz ennek a végkifejlete. Mindaddig, amíg ez be nem következik, mint a vakvarjúcska a mondókában, csak nézzük a hol itt, hol ott fölbukkanó híreket, és reménykedünk, hogy a vakvadász nem vaktöltényes puskával tisztel meg bennünket, hanem nagyon is éles vakcinával.

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.

Egyéb Nemzetközi valóság

Majombajok

Olvasom, hogy egy állatkerti látogató hölgy beleszeretett az ott lakó csimpánzba, és ezt olyan zavaró nyíltsággal

A nemi élet halála

Találtam egy hírt, ami mélységes elkeseredéssel töltött el. Nem a szokásos katasztrófákra, ijesztgetésekre gondolok, mert azokhoz

A titok nyitja

Kettőezer-huszonegy, június huszonötödike minden bizonnyal fényes nap az emberiség történelmében, ugyanis a hatalmas nyomás, igény meg

A magyar mutáció

Hovatovább minden önmagára adó nemzetnek lesz egy saját Covid mutánsa. Már most nyilvántartunk brit, brazil, dél-afrikai