Ülésezik a válságstáb

Olvasták: 600

Franciaországban ismét lefejeztek egy embert, két másikat pedig megöltek. Ennek kapcsán a francia szenátus csütörtök reggeli ülésén rövid néma főhajtással adózott az áldozatok emlékének, Gérald Darmanin francia belügyminiszter pedig a Twitteren bejelentette, hogy válságstábot hívott össze. Utóbbiról készült ez az átirat.

– Köszönöm, hogy mindannyian megjelentek, ugyanis a helyzet elég drámai. Ezt az újabb terrortámadást már nem hagyhatjuk annyiban.
– De nem ám!
– Bizony!
– Jól beszél!
– Az ülést tehát megkezdjük. Kér valaki kávét?
– Én kérek!
– Én is!
– Én is!
– Magam is csatlakozom, ami azt jelenti, hogy lesz összesen négy kávé. Fontos viszont határozottan eldöntenünk, hogy cukorral, vagy cukor nélkül kérjük.
– Természetesen cukor nélkül, mivel az Elhízás Ellenes Liga ezt várja el tőlünk.
– Máskor ezt azonnal respektálnák, de most azt is figyelembe kell vennünk, hogy mit mondana erre a Cukorforgalmazók Egyesülete. Ha magunkra haragítjuk őket, ellenünk fognak szavazni a Kalóriamegvonást A Népnek, más néven KAN-törvény elfogadásakor, ami beláthatatlan következményekkel járna. Szóval gondolják meg jól, mit választanak.
– Mi lenne, ha félédeset kérnénk? Legyen is benne cukor meg ne is. Ez nyerő pozícióba hozna bennünket a médiában, mert ha azzal támadnának , hogy a kávénkat cukrozottan isszuk, visszavághatunk, hogy mindez nem számottevő ahhoz a keserű alapízhez képest, ami az ital kvintesszenciájában megmaradt, ha pedig megvádolnak, hogy túl naturálisak vagyunk, jelezhetjük, hogy pardon, a cukor azért mindenütt jelen van.
– Ez észszerű megoldásnak tűnik, bár attól tartok, hogy a CUKOR, mint kifejezés bizonyos körökben nem eléggé píszí.
– Mondjunk helyette édesítőt?
– És mi lesz A Kávéjukat Minden Nélkül Ivók Ligájával? Ők ugyebár egyre nagyobb számban élnek közöttünk, és nagy részük szavazni is eljár.
– Ez kelepcehelyzet! Egyszerűen nincs jó döntés: ha cukrozzuk, az a baj, ha nem cukrozzuk, akkor meg az.
– A nép viszont elvárja tőlünk, hogy lépjünk fel erélyesen.
– Akkor hát cukrozzunk, vagy ne?
– Azt sem ártana tisztázni, mit értünk nép alatt, mert hát vannak, akik nem is kávéznak, hanem teáznak. Hivatalosan ezt mi tagadjuk, de tény, hogy bizonyos teaklubokba a mi kávéügynökeink már be sem mernek lépni.
– Talán a zaccos kávé lehet a megoldás: ősi, erős és hatásos.
– Szó sem lehet róla! Én csupán egyszer próbálkoztam zaccos kávéval, de azóta nagyfogyasztói kedvezménnyel kapom az árut a Vécéapapír Szövetségtől.
– A zaccos kávé szerintem is kizárt. Nem lehetünk ennyire radikálisak. Meg kell mutatnunk, hogy mi a kávérendelésben képesek vagyunk megtartani a tradíciókat miközben a fejlődésről sem mondunk le. Egyensúlyban kell maradnunk, bármi áron.
– Mit javasol hát, miről adjuk ki a záróközleményt?
– Arról, hogy mostantól csapvizet iszunk.

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.

Egyéb Nemzetközi valóság

Majombajok

Olvasom, hogy egy állatkerti látogató hölgy beleszeretett az ott lakó csimpánzba, és ezt olyan zavaró nyíltsággal

A nemi élet halála

Találtam egy hírt, ami mélységes elkeseredéssel töltött el. Nem a szokásos katasztrófákra, ijesztgetésekre gondolok, mert azokhoz

A titok nyitja

Kettőezer-huszonegy, június huszonötödike minden bizonnyal fényes nap az emberiség történelmében, ugyanis a hatalmas nyomás, igény meg

A magyar mutáció

Hovatovább minden önmagára adó nemzetnek lesz egy saját Covid mutánsa. Már most nyilvántartunk brit, brazil, dél-afrikai