Hódít a könyvnudizmus

2020.05.06.
Olvasták: 802

A karanténban fellépő olvasási láz világszerte egyre aggasztóbb méreteket ölt, és ahogy a vírusok esetében, itt is óhatatlanul bekövetkezik a mutáció. Az még teljesen rendjén van, hogy az emberek a bezártság pszichikai nyomásának engedve könyvet ragadnak, ám ezt követően a vad és szilaj olvasási kényszer hatására úgy érzik, meg kell szabadulniuk a ruháiktól.

A könyvnudizmusról van szó, ami a világ más tájain már szedi az áldozatait és csak idő kérdése, hogy mihozzánk is begyűrűzzön. Nem árt, ha felkészülünk az ebből származó emocionális sokkra, merthogy nem kevesebbről van szó, mint hogy az emberek pucérra vetkőzve, egy szál könyvvel a kezükben jelennek meg a nyilvánosság előtt. Az így végzett olvasás éppen olyan virulékony, mint amilyen durva, mert egy könyvnudista akár két vagy három nem könyvnudistát is képes magával rántani a fertőzésbe.

Sajnos erre a nyavalyára nincs ellenszer, bár a kísérletek azért javában zajlanak. A Katmandui Egyetemen például tehenek elé raknak le könyveket, hogy az irántuk gyakorolt immunválaszt később emberekbe olthassák. Most még nem tudni, mi lesz ennek az eredménye, de volt olyan alany, aki csak félig vetkezett le, és volt olyan, aki hangosan búú-zott.

A hatóság mindenesetre arra kéri a könyvbarátokat, hogy ha olvasás közben erős vetkőzési kényszert éreznek magukon, ne maradjanak otthon, mert a karantén ennek csak árthat. Különösen fiatal, csinos hölgyeknek javallott az, hogy a könyvnudizmusuk tudatában menjenek ki a szabadba, mert a tudományos világ általuk véli megvalósítani a kór nyájimmunitását.

Regénytár Press

Javarészt internetes hoaxokra támaszkodó hírügynökségünk, amelynek anyagait vétkes könnyelműség lenne komolyan venni.

Ne hagyja ki ezt sem: