Ufóveszély Írországban

Olvasták: 157

Egészen friss a hír, hogy két repülőgép pilótája is ufót látott az ír partok közelében. A jelenség a szokásos módon zajlott: megjelent egy – vagy több – gyorsan mozgó fény, ami aztán ugyanilyen hirtelen el is enyészett. A dolog bukéját az adta, hogy régebben, amikor még nem volt ennyire fejlett a közösségi média, egyszerű híresztelés is elég volt ahhoz, hogy ufót lássunk. Valaki ezt állította, és ha jókor volt jó helyen, médiakaland lett belőle. De napjainkban már az ufólátás valóságos művészet. Olyan értelemben legalábbis, hogy nem elég egy homályos fotót készíteni róla, mert mindenkinek ott van a kezében a 21. század csúcstechnikája, a HD videó gyártására is alkalmas mobilteló.  Ha tehát valahol fölbukkan egy ufó, semmi sem indokolja, hogy ne készüljön róla azonnal töménytelen mennyiségű, nagyfelbontású mozgókép-felvétel. Mivel pedig az ilyen ufós videók még a YouTube-on is homályosak, nagyon erős a gyanú, hogy mindegyik hamisítvány.

Én ettől egészen el vagyok kenődve, mert jobb’ szeretném, ha az ufók itt ólálkodnának körülöttünk, és a kezünkre csapnának, ha a Föld végső megsemmisítésének közelébe jutnánk. Önök most biztosan azt mondák erre: már oda is jutottunk, és mivel senkinek sem éget a keze feje az ufók intergalaktikus nádpálcájától, valószínűsíthető, hogy nem is léteznek. Továbbmenve ezen az okfejtésen az is kijelenthető, hogy nem is léteztek soha. Amit látunk, és amit repülő tányéroknak vélünk, minden bizonnyal csak egy általunk föl nem fedezett természeti jelenség. Kétségtelen ugyanis, hogy az ember már nagyon messzire jutott a világ megismerésének folyamatában, de a megszerezhető tudás tekintetében aligha érheti el az 1%-ot. Lehet az is, hogy maga a természet is úgy van beprogramozva, hogy ha egy faj a benne rejtőzködő tudás bizonyos százalékát földeríti, automatikusan megsemmisíti önmagát.

Ha körbenézünk az általunk uralt világban, inkább ebben az elméletben kellene hinnünk, mint a földönkívüliek létezésében.

Előző írás

Maris néni a Walhallában

Következő írás

Sufniban pancsolt irodalommal buktak le a pakisztániak

Egyéb Laza és érdekes

Ördög a spájzban

Éppen a villanykörte gyűjteményemet rakosgattam, amikor kopogás nélkül berontott hozzám a szomszéd,

Teve a platón

Vannak fényképek, amelyek láttán megmagyarázhatatlan érzések kerítik hatalmába az embert. Itt van