Magyar Mellékhelyiség – 2017. június 8.

Olvasták: 399

Rendszertelenül megjelenő szuperiódika – 1. évf. 4. szám
(In memoriam Bányai Tamás)

A hét hírei

Mégis bűnösek emberölésben azok a magyar állampolgárok, akiknek egy korábbi tévesnek bizonyult ítélet kompenzálására negyvenvalahány milliós kártérítésben részesített az állam. Most új bizonyítékok kerültek elő, és kiderült az az ítélet volt téves, amelyik tévesnek mondta ki az előző ítéletet. A kártérítés kártalanításáról nem esett szó. Kár.

A londoni gázolásos, késes merénylet után a rendőrség letartóztatott 12 embert, akik közül később elengedett 13-at.

Berlinben szerdán egy szíriai menekült halálra késelte a Vöröskereszt pszichológus munkatársát, írta az MTI. „A 30 éves áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe, 27 éves támadója elmenekült, de a rendőrség a közelben elfogta. Nincs szó terrortámadásról, erősítette meg a helyi rendőrség.” A berliniek nyugalma ennek hallatán tovább fokozódott.

Szerdán reggel fél tízkor megtámadtak egy óvónőt London északi részén, Wansteadben, írja a brit Telegraph. A nő épp munkába tartott, mikor a szemtanú kollégája szerint „három ázsiai lány támadt rá hátulról, miközben azt kiabálták, Allah”. A fővárosi rendőrség szerint a terrorelhárító parancsnokság tud a történekről, de nem nyomoznak az ügyben. Őszintén szólva ezt éppen olyan nehéz megérteni, mint a merénylők indítékait.

Előzetes letartóztatás helyett házi őrizetben a hárommilliárd forintos költségvetési csalás gyanúsítottjai.” Ügyetlenek voltak: ha néhány milliárddal többet sikerül elsíbolniuk, még ezt a kis kellemetlenséget is megússzák.

Egyéb Magyar Mellékhelyiség

MM Rapido

Félig komoly, félig komolytalan magyarázat három képről, öt percben. A Facebookon rendezett élő adás mentett változata.

MM Rapido

Ez a Magyar Mellékhelyiség rövidített, ötperces változata. Három sajtóhír helyett három fotóról beszél ezúttal Majoros Sándor.