A világ legrövidebb házassága

Olvasták: 390
hazassag

Szép sikert ért el hazánk a rövidpályás házasságok kontinensviadalán. Ez a versenyszám most még nem szerepel az olimpián, de a szakemberek szerint, ami késik, az nem múlik, csak halasztódik. Mi, magyarok mindenesetre komoly reményekkel készülünk a jövőbeli megmérettetésekre, mert egy a közelmúltban elfogadott kormányprogram lehetővé teszi számunkra, hogy a házasulandók válási törekvéseit fölgyorsító eszmei vagy anyagi támogatást ezentúl nem kell az adóbevallásunkban is rögzíteni. A dolog procedurális része emiatt jelentősen egyszerűsödik, amelyhez jótékony jelleggel csatlakozik az új kormányprogram keretében országszerte kialakított nagy számú rövidházassági tréningcentrum. Joggal mondhatjuk ki hát, hogy rövidházasságok tekintetében a világ élvonalába tartozunk, és hála a megfelelő törvényi rendezésnek, az utánpótlás is biztosítottnak látszik.

De térjünk vissza ahhoz az eseményhez, amelyről eredetileg beszélni szerettünk volna: a Gót Koffó–Svarung Matild kettős a múlt héten Oslóban megrendezett rövidpályás nász EB-n vegyespáros kategóriában új kontinenscsúcsot ért el. Frigyük mindössze tizenkét másodpercig volt érvényben, mert ennyi ideig tartott, amíg az anyakönyvezetőtől a válóperes bíróig átfutottak. Lehet, hogy a világcsúcs is meglett volna, de Gót Koffó kezében a fordulónál megbicsaklott a toll – amikor a házasság megszüntetéséről szóló végzést alá akarta írni –, miáltal értékes tizedmásodperceket veszített.

Szakmai elemzők szerint ez a malőr némi gyakorlással könnyen kiküszöbölhető, így Gót Koffó jó eséllyel készülhet a jövő hónapban esedékes nikóziai világbajnokságra, ahol új partnerrel lép majd pástra. Hogy pontosan kivel, az most még a jövő zenéje, de bajnokunk apait-anyait belead az edzésbe, ezért ne lepődjön meg senki, ha véletlenül összefut vele valamelyik az internetes társkereső oldalon.

Egyéb Regénytár Press