Irodalmi pályázat arról, hogy miről hirdessünk pályázatot

/
Olvasták: 563
palyazati_lead_i

Kezdeményezésünk célja az ötletvadászat. Derüljön ki, hogy az alkotói véna mennyire és milyen mértékben sugárzik át a kreativitás háttérterületeire! Bizonyítsuk be együtt, hogy sokkal több fantáziánk, szuflánk és pucánk van az ilyesmihez, mint a szerkesztőségeknek, akik néhanapján megkínálnak bennünket egy-egy taplószáraz ötlettel!

Pályázatunkra olyan elképzeléseket, felvetéseket, javaslatokat – magyarán: ÖTLETEKET – várunk, amelyekből gond és erőltetettség nélkül lehet irodalmi pályázatot hirdetni. Az alapgondolatot nem elég egy szóban vagy egy mondatban jelezni, hanem többé-kevésbé meg is kell magyarázni, hogy a pályázó miként képzeli el a lebonyolítást, mit remél tőle és miben látja kibontakozni gondolata nagyszerűségét. A magyarázó szöveg ne legyen hosszabb 1 szabványflekknél (1800 leütés, szóközökkel).

A beküldött munkáknál csak az irodalomhoz köthető, ezen belül pedig a megvalósítható pályázat-ötleteket vesszük figyelembe.

A pályamunkák legjavát közzétesszük az Irodalmi Élet erre a célra kialakított rovatában.

Pályázatunk az év végéig folyamatos, de október 15-én, félidőben szakaszgyőzteseket hirdetünk.

A szakaszgyőzteseknek fejenként 5 000 vagy 10 000 forintot fizetünk az ötleteikért, amelyek eredetiségéért a pályázók felelősséget vállalnak (a szerzői jogi vagy az etikai jellegű viták esetén nekik, a pályázóknak kell helytállniuk).

Pályázati díjkeret nincs, mint ahogy pályázati limit sem, egy pályázó viszont annyiszor és annyi ötlettel jelentkezhet, amikor és amennyivel akar.

A pályázatot a fizetős médiában nem népszerűsítjük, az erre szánt pénzt inkább belefolyatjuk a díjkeretbe, de számítunk az érdeklődők segítségére, hogy a kezdeményezésünkről szóló posztunkat megosztják majd a közösségi médiában.

Az anyagokat a regenytar@gmail.com-ra kérjük elküldeni.

A pályázóknak a levelükben közölniük kell a levelezési címüket, mert a nyereményről hagyományos postai úton kapnak értesítést. Emellett választaniuk kell egy JELIGÉT is, mert esetleges kérdéseikre az Irodalmi Élet LEVELEZÉS rovatában nyilvánosan, a jeligéjükre kapnak majd választ. Ha a zsűri úgy dönt, hogy közlésre javasolja, pályamunkáikat a választott jelige alatt jelentetjük meg a honlapon.

Előfordulhat, hogy a pályázati kiírás egyes pontjait menet közben korrigálni fogjuk, az alaptételek viszont – így a díjkeret, az ötletek irodalomhoz kötődő jellege és a rövid leírás –, garantáltan változatlanok maradnak.

Úgy tekintjük, hogy aki részt vesz a pályázaton, elolvasta és elfogadta a fentieket, és vállalja a rá eső szerzői jogi felelősséget.

Benői Sztipán
az Irodalmi Élet főszerkesztője

Lapunk megbízott főszerkesztője, redaktor, tápszergyáros, több iskolaújság és irodalmi periodika (egyebek mellett a Tébolyda című, a kortárs magyar irodalom színe-javát felvonultató antológia) szerkesztője, szerzője, a Rejtő Jenő által kabarétréfa-szereplői rangra emelt Bebői Ede tápszergyáros dédunokaöccse.

Egyéb Hírtár

Elhunyt Bányai Tamás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy kedves barátunk, szerzőnk, a Regénytár régi, oszlopos tagja, Bányai Tamás tegnap, április

A megyebíró íróasztala

Fölfedezettünk, az ifjú, tehetséges Tóth Cakan debütáló novellája a honi webes irodalom zászlóshajójának tekinthető Regénytár parancsnoki