Hajtóvadászat hóemberekre

2015.01.13.
Olvasták: 907

Egy neves szaúdi mufti szerint a hóember emberábrázolásnak minősül ezért sérti az iszlámot. Nagyjából itt kéne befejezni ezt az írást, és azt mondani: ehhez aztán az égvilágon semmit nem érdemes hozzáfűzni, ez a dolog önmagáért beszél. Mit beszél: kiáltozik! Ékes példával változtatja át kérlelhetetlen bizonyossággá azt az már korábban is sokak által sejtett tényt, hogy az emberiség akkor lépett rá önmaga megsemmisítésének útjára, amikor kitalálta a vallást (ez nem tévesztendő össze a hittel, ami lélekből jön és magánügy). Kezdetben elég volt homályos tézisekkel riogatni a tudatlan földtúró népeket, akik bár ösztönösen sejtették, hogy a világot valahol mélyen az igazságtalanság mozgatja, a vallás képviselői rövid úton levezették nekik, hogy nem érdemes ilyen elvont és gyalázatos dolgokon rágódni, mert a halál után is van élet és ott kárpótlást kapnak minden földi szenvedésükért.

Az emberek kényszerűségből vagy meggyőződésből el is hitték ezt, mert hát náluk sokkal okosabb emberek mondták, és kussban maradtak. Ha nem ezt tették, rövid úton deresre vagy akasztófára húzták őket, hogy mielőbb megismerhessék a másvilág klímáját. A vallás gépezetét olyan üzemanyag hajtotta, amiből sosem támadt hiány. Ezt a magas oktánszámú energiahordozót Bűnnek nevezték, és akár Szaúd Arábiában az olaj, parlagon hevert úton, útfélen.

De térjünk vissza a jelen valósághoz, és a hóemberekhez, akik a maguk jéggé fagyott módján talán nem is értik, mi sértő van a létezésükben. Az sem biztos, hogy tetszik nekik, ha valaki fogja magát és hóemberi mivoltukat kiegyenlíti a natúr, emberi létezéssel. Ha van olyan, hogy hóemberpszichológia, már biztosan kiderítette az ide illő lélektani összetevőt, ami gyaníthatóan egyáltalán nem hízelgő ránk, meleg szobákban tartózkodókra nézve. Főként most, hogy ezzel a súlyos váddal egy kvázi emberi lény illette meg őket. Feltételezett jogi képviselőjük már csak emiatt is kifejthetné, hogy alapanyaguk, a hó merőben más nexusban áll a bűnnel, mint ahogy azt a sértő szándék esetén feltételezni lehet. Magyarán: a hó éppen hogy elfedi a világ bűnös mocskát, nem pedig kitakarja. A hóember evvel a logikával az ártatlanság és a tisztaság szimbóluma, és mint ilyen szöges ellentétben áll azzal a rengeteg gyalázattal, amit a vallás nevében a mai napig bezáródóan elkövetnek.

És mivel a hatalom ereje és kiterjedtsége egyenes arányban áll az őt kiszolgálók ostobaságával, szinte biztosra vehető, hogy valahol, valakik már töltögetik is azokat a fegyvereket, amelyek golyótárát szegény, ártatlan hóemberekre fogják zúdítani. Vagy inkább azokra, akik megformázták őket? Ki tudja?

Verejtes Edomér

Külpolitikai szakértő és nemzetközi hírű tápszerforgalmazó.

Ne hagyja ki ezt sem: