Játsszuk le!

Olvasták: 518

fifa

A futballrajongók bizonyára mind találkoztak a Facebookon azzal a mémmel, amely egy comic stripet mímelve Dzsudzsák Balázs arcát mutatja nagyjából ezzel a szöveggel: „Ezt nem hiszem el! Végre kijutunk a vébére, és akkor anyád szól, hogy kapcsold ki a Playstationt.”

Úgy tűnik, azt ötlet nem csak a mém készítőjének, készítőinek jutott eszébe. Kolléganőm meséli, hogy kamasz fia és barátai már a félidőben iszonyú csalódottak voltak a spanyol-holland állása miatt, ezért egyszerűen kikapcsolták a tévét, és lejátszották a meccset Playstationön (PS). Ott, persze, hogy a spanyolok győztek.

Én szívesen újrajátszottam volna PS-ön – ha lenne nekem otthon olyan − a portugál-németet is, mert bár a németeknek szurkolok, jobban esett volna, ha egy jól játszó csapatot sikerül legyőzni, mondjuk 2-1-re. És Irán is győzött volna, meg Japán is.

Tulajdonképpen az egész vb-t meg lehetne rendezni PS-ön. Ki-ki otthon lejátszaná a kedvenc mérkőzéseit, az eredményeket egy számítógép összegezné, és a statisztikailag legjobb lenne a világbajnok. Roppant demokratikus volna, a fogadóirodák semmit nem vesztenének, a köztudottan agyonhajszolt játékosok pedig végre kipihenhetnék magukat.

Két bibi, persze, volna. Egyrészt nem lehetne kegyetlen állami összegekből stadionokat építeni, mint Brazíliában, hogy aztán azokat majd magáncége kapják meg üzemeltetésre, és így ők söpörjék be a hasznát, másfelől a szurkolás a lelátókról és a jó kis sportkocsmákból átköltözne az enyhén besötétített szobákba.

Eltöprengtem. Inkább maradjon minden úgy, ahogy van!

Egyéb Szösszenet

A világ legrosszabb mondata

Megjelent egy felmérés azokról a mondatokról, amelyekkel nem érdemes beszélgetést kezdeményezni. Mit nem érdemes?! Egyenesen tilos!

Bálint, a fóka

Egyre több ismerősöm panaszkodik, hogy meglátogatta Bálint, a fóka. Semmi előzetes egyeztetés, semmi tapintat, egyszer csak

Jobbos vagy balos vagy?

Tegnap egy könyvekkel teli doboz megemelésekor éles, nyilalló fájdalmat éreztem a jobb csuklómban, és ez azóta