Az írásjelekről

Olvasták: 319
Kedves xy!
Köszönöm a pályázatunkra küldött novelláját. A kérdésére, hogy az anyagot közben máshol is publikálhatja-e, nem lehet egyértelmű választ adni, mert bár attól aligha dől majd össze a világ, ha az opusza máshol is megjelenik, ez a gyakorlat nem kifejezetten etikus. Nincs olyan szerkesztő az univerzumban, aki tapsolva venné tudomásul, hogy a hozzá eljuttatott mű egy másik publikációs felületen már teljes fényében felragyogott. A Regénytár mindenesetre nem gördít akadályt az elé, hogy ezt a lépést meglépje, de a későbbi viták és morgások következményeiért nem vállalunk felelősséget. Viszont engedjen meg néhány kérdésbe ágyazott megjegyzést: az a stiláris húzás, mely szerint a vesszők, pontok és egyéb írásjelek után nem alkalmaz szóközöket, tudatos írói építkezés vagy csak a vakvéletlen műve? Irodalmi szövegről lévén szó természetesen megengedett a magyar helyesítás szabályainak totális figyelmen kívül hagyása, de a teksztus így eléggé furán veszi ki önmagát. És még valami: irodalmi szöveg és helyesírás negligálás ide vagy oda, a word helyesítás-ellenőrző funkcióját azért nem ártott volna bekapcsolva tartani. Mint sokfelé pályázott öreg rokka a jobbítás és a baráti segítésnyújtás feltett szándékával mondom ezt magának: a szerkesztők a világon mindenütt kifejezetten jó néven veszik, ha letisztult, harmonikus látványvilágot nyújtó szövegeket helyeznek az asztalukra, az ellenkezőjétől viszont harapnak.
Üdvözlettel: Majoros Sándor

Jobb sorsra érdemes írócápa, polihisztor és twist again. A honlap gazdája, működtetője és túlnyomó többségében írója, olvasója. Utóbbi majdnem teljesen.

Egyéb Levelezés

Rövidpróza pályázat

Kedves A. P.! Valamit félreérthetett, vagy mi nem fogalmaztunk eléggé egyértelműen, mert rövidpróza pályázatunk tavaly (2012-ben) lezárult.