Nyár

Olvasták: 492

Kecses szárnyak rajzoltak szabályos köröket a tiszta égen. A tüzes legény elkísérte utolsó óráiban szíve hölgyét a táncparkettről. Csak az övé volt a hely és annak varázsa. Lábain bőrcsizma feszült, tartotta és összekocogtatta sarkait, mik szikrázva hevítették fel a levegőt. A puszta aranyban pompázott. Lassan vonultak el az esőfelhők, helyet adva a táncos lábú legénynek, hogy bő ruhájának szelével elkergesse azt, ami nem odavaló. Hamarosan kiszáradtak a gémes kutak, a tanyákba beköszöntött a csend. Káprázatok táncát járta a nyár.

A horizont tengerként hullámzott a sík vidék peremén, délibábként juhász terelte nyáját a dögkút felé. Minden határozott lépés egy repedés az anyaföld bőrén. Kifakított ráncos asszonyt varázsol a tüzes legény.

Leszáll az éj, a tánc lankad. Halkan zeng áldott himnusz és dal a kopár legelők mélyéről. Hűvös szellővel simogatta az asszony arcát, békítő szándékával fakasztotta könnyekre az eget, lemosva a viszontagságok által okozott mélyedéseket a rücskös felületen.

Táncra kérte az anyaföldet.

Könnyed ruhájában átölelte, hogy vezesse, gyengéden cirógatta hűvös kezével, hogy másnap forró táncával újra büntesse.

Egyéb Szövegközpont

Támadnak az űrlények

Láthatatlanoknak neveztük őket, mert hiszen azok voltak: láthatatlanok. Nem kicsit, nagyon – ahogy egy bizonyos politikus

Büféasztal

Mindenekelőtt pár szót ejtenék csak úgy, általánosságban. Az ember azt hinné, hogy ez az a hely,

A Szöveg

Engedjék meg, hogy bemutatkozzam: a Szöveg vagyok. Életkorom a múlt homályába vész, de bátran állíthatom, egyidősnek

Jótékonyság kicsiben és nagyban

Olvasom, hogy Mark Zuckerberg jótékony célokra ajánlotta fel negyvenvalahány milliárd dollárt érő Facebook részvénycsomagát. Ujjongani kéne